Duurzame koffers E-line

Koffers_Recycle_E-line_Header

De vraag naar bakken en koffers van gerecycled kunststof neemt toe en dat is niet zonder reden. Veel bedrijven en instellingen streven namelijk naar een circulaire economie. Dit houdt in dat grondstoffen volledig worden hergebruikt. Engels draagt hieraan bij met de nieuwe collectie duurzame koffers, welke zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof.

Duurzame koffers van Engels


Het assortiment E-line koffers is al sinds de introductie een succes. De sterke en praktische koffers worden gebruikt in allerlei branches en bedrijven, van het interne transport in ziekenhuizen tot de opslag van gereedschappen in bedrijfswagens.

Koffer-recycle
Het grote voordeel van een koffer ten opzichte van een kist (bak met deksel) is de praktische handgreep die eraan gemonteerd is. Hierdoor is de koffer eenvoudig met 1 hand te dragen. Om aan de vraag te voldoen naar een koffer van hergebruikte grondstoffen heeft Engels de duurzame E-line koffer ontwikkeld, welke is gemaakt van 100% gerecycled polypropeen.

● 100% Gerecycled kunststof (regeneraat)

● Licht van gewicht

● Gemakkelijk te dragen aan de handgreep

● Gladde oppervlak is goed te reinigen

● Stabiel stapelbaar met en zonder deksel

● Standaard met scharnierversteviging

● Geschikt voor europallet dankzij euronorm afmeting

● Bedrukking en/of bestickering mogelijk

● Te voorzien van bijpassende toebehoren zoals; schuiminterieurs, inzetbakken, labeldragers, etikethouders en verzegelingen

E-line_Recycle_2_
Granulaat_Kunststof

De verschillen tussen gerecycled en nieuw kunststof

De inhoud en het gebruik van de koffer is bepalend voor de materiaalkeuze. Doordat de E-line recycle koffers uit een mengsel van kunststofsnippers (regeneraat) bestaan, is dit materiaal niet geschikt voor open contact met voedingsmiddelen. Hoewel gerecycled kunststof kwetsbaarder is dan virgin (nieuw) kunststof, zijn deze koffers uiteraard goed van kwaliteit. Gaan er lichte producten in de koffer en wordt hier normaal mee omgegaan, dan is een koffer van recycle materiaal een prima keuze.

Indien de koffer wordt gebruikt in een omgeving zoals in magazijnen en bij (inter)nationaal transport, dan raden wij een koffer van virgin materiaal aan. Nieuwe kunststof kan namelijk beter tegen een stootje dan hergebruikte kunststof, waardoor virgin materiaal langer meegaat bij hardhandig gebruik.

Ongeacht of u kiest voor een koffer van recycle of virgin kunststof, Engels kan in beide gevallen de koffer terugnemen aan het einde van de levensduur of als deze onverhoopt toch kapot gaat. De koffers bestaan namelijk volledig uit kunststof onderdelen die recyclebaar zijn. De vermaling hiervan tot granulaat voor nieuwe producten, maakt de recycle cirkel rond.

E-line duurzame koffers

Koffers van 100% gerecycled kunststof. Geschikt voor normaal gebruik.

E-line virgin koffers

Sterke koffers voor opslag en transport, ook in magazijnen en voor (inter)nationaal transport.

Presentatiekoffers

Voor het professioneel verpakken en presenteren van uw onderdelen en producten.

Schokbestendige koffers

Water- en stofdichte koffers voor het vervoeren van waardevolle en kwetsbare goederen.

Search engine powered by ElasticSuite
Spinner