Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

FAQ

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?

Een aantal veelvoorkomende vragen op een rij. 


A. Algemeen:

 1. Waarom gebruikt Engels Logistiek grotendeels kunststof producten
 2. Waar wordt kunststof van gemaakt?
 3. Welke soorten kunststof worden gebruikt in de producten van Engels?
 4. Waarom maken jullie bepaalde producten in PE en andere in PP?
 5. Wat is de levensduur van jullie product?
 6. Hoe krijgt het kunststof zijn vorm, welke productiemethoden zijn er?
 7. Kunnen jullie producten van een bedrukking voorzien?
 8. Zijn de producten bestand tegen alle weersomstandigheden en UV straling?
 9. Hoe zorgt u voor CO2 reductie binnen het productieproces?
 10. Beschikken jullie over een kwaliteitssysteem?

B. Producten logistiek:

 1. Wat is een Euronorm bak?
 2. Wat zijn de voordelen van stapelbare kunststof bakken?
 3. Hoe sterk zijn de stapelbare kunststof bakken?
 4. Zijn de kunststofbakken van Engels te voorzien van extra opbergruimte?
 5. Wat is een nestbare bak en wat zijn de voordelen van nestbare kunststof bakken?
 6. Wat zijn de voordelen van opvouwbare kunststof bakken?
 7. Zijn uw bakken en kratten geschikt voor voedingsmiddelen?
 8. Welke certificeringen gelden voor jullie producten?
 9. Wat is een UN-verpakking?
 10. Kunnen jullie producten worden aangepast?
 11. Zijn jullie verpakkingen recyclebaar?

C. Producten milieu:

 1. Hoe zijn afvalcontainers duurzaam gemaakt?
 2. Wat verstaan jullie onder diftar?
 3. Welke maatregelen nemen jullie tegen roestvorming?
 4. Waarom leveringen conform EN13071 norm?
 5. Wat is de technische levensduur van de ondergrondse containers?
 6. Waarvoor dient het KOMO certificaat?
 7. Zijn de containers geschikt voor rolstoelgebruikers?
 8. Beschikken jullie ook over een serviceorganisatie?
 9. Welke veiligheidsmaatregelen hebben jullie genomen voor de burger?
 10. Beschikken jullie over een kwaliteitssysteem?
 11. Gebruiken jullie nog cadmium in de kunststof containers?
 12. Voldoen de kunststof rolcontainers aan de EN 840 norm?
 13. Garandeert u de nalevering van onderdelen voor tenminste 10 jaar?
 14. Zijn er meerdere inhoudsmaten voor 2- en 4-wiel afvalcontainers?
 15. Is het mogelijk meerdere afvalfracties in één inzamelunit in te zamelen en zijn deze....
 16. Welke producten hebben jullie voor in de openbare ruimte?
 17. Levert u ook accessoires voor 2- en 4-wielcontainers?
 18. Met welke opname systemen kunnen de rolcontainers worden uitgevoerd?
 19. Welke producten ten behoeve van afvalinzameling levert u aan ziekenhuizen?
 20. Beschikt u over een CMS (Container management systeem) voor het beheren van boven en ondergrondse containers?
 21. Waarom is er gekozen voor een persende ondergrondse container?
 22. Zijn er inzamelmiddelen voor GFT?

Staat uw vraag hier niet tussen, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.


A. Algemeen:

1. Waarom gebruikt Engels Logistiek grotendeels kunststof

 • Makkelijk schoon te houden
 • Hygiënisch
 • Duurzaam

2. Waar wordt kunststof van gemaakt

Kunststoffen (plastic) zijn chemische verbindingen die door niet-natuurlijke scheikundige processen worden vervaardigd. Kunststof is materiaal dat is opgebouwd uit zeer grote moleculen, die ontstaan door synthese (een reactie waardoor er een nieuwe stof ontstaat)  Vanuit natuurlijke grondstoffen. De grondstoffen van de 'plastic-chemie' zijn koolwaterstoffen, afkomstig uit de olieraffinage. Deze grondstoffen gaan tijdens de chemische synthese covalente of ionaire bindingen aan en vormen zo amorfe of kristallijne stoffen.

Er zijn drie soorten kunststoffen:

 • Thermoplasten: synthetische polymeren gevormd uit lineair geschakelde monomeren; 92% van alle geproduceerde plastics zijn thermoplasten. Het betreft materialen die door blootstelling aan druk en/of warmte vloeibaar worden gemaakt en vervolgens in een gietvorm worden geperst. Thermoplasten kunnen meerdere malen gerecycled worden.
 • Thermoharders
 • Elastomeren

De twee laatstgenoemde materialen kunnen slechts eenmalig tot product worden verwerkt. Opnieuw verhitten leidt tot ontbinding.(bron: Wikipedia)

3. Welke soorten kunststof worden gebruikt in de producten van Engels

Engels maakt gebruik van Thermoplasten.

 • Polypropyleen (PP), recyclebaar, relatief taai, hard, sterk en stijf. Het heeft een hoge temperatuurbestendigheid en bestand tegen chemische oplossingen en zuren.
 • Polyethyleen (PE),  de meest gebruikte kunststof,  is minder sterk dan Polypropyleen, maar heeft veel dezelfde eigenschappen.

4. Waarom maken jullie bepaalde producten in PE en andere in PP?

HDPE (High Density Polyethylene) is een rigide (stijve) kunststof met hoge dichtheid die wordt gebruikt voor veel Engels producten. HDPE is goed bestand tegen impact (zelfs bij lage temperaturen), chemisch resistent en biedt uitstekende bescherming tegen vocht.
Sommige producten vragen echter om een grondstof die gemakkelijker te spuitgieten vanwege hun ingewikkelde vorm. Voor de inzet van een kunststof bak in een uitdagende omgeving (voor bijvoorbeeld de visserij en diepvries) selecteren we PP (Polypropyleen)  want dat is gemakkelijker te verwerken en heeft bijna dezelfde technische eigenschappen als HDPE.

5. Wat is de levensduur van jullie product?

Alle Engels producten worden vervaardigd uit kwalitatieve goede kunststof. De levensduur van kunststof is erg lang. De levensduur van Engels producten wordt door verschillende factoren beïnvloed: blootstelling aan zonlicht en warmte (bij buitengebruik gaan we uit van UV-resistentie van minimaal 10 jaar), waterdamptransmissie en mechanische belasting.  Gebruiksfrequentie is ook van invloed. Engels kan geen levensduur voor haar producten bepalen. Met betrekking tot de levensduur van UN-verpakkingen (IBC’s) beperkt tot maximaal 5 jaar na productiedatum.

6. Hoe krijgt het kunststof zijn vorm, welke productiemethoden zijn er?

Er zijn diverse productietechnieken:

 • Vacuümvormen; is een methode om uit een plaat kunststof een product te maken, zoals een productdrager, een deksel of een bak
 • Spuitgieten; bij spuitgieten wordt hete, stroperige vloeibare kunststof met extreme kracht in een mal (ook wel matrijs genoemd) geperst. 
 • Rotatievormen; bij rotatiegieten wordt kunststof in een mal gedaan die daarna in een oven wordt rondgedraaid. De kunststof verspreidt zich langs de wanden van de mal en smelt daar. Vervolgens wordt de mal weer gekoeld en wordt het holle product uit de mal genomen.

7. Kunnen jullie producten van een bedrukking voorzien?

Jazeker, wij kunnen producten voorzien van diverse bedrukkingen. Wij hebben de beschikking over een diverse bedrukkingsmethodes om alle soorten kunststof bakken, kunststof containers te personaliseren. Bij Engels werken wij met een hotstamp, zeefdruk of met sjablonen. Afhankelijk van het product en de tekst / logo dat wij mogen bedrukken voor u, wordt de juiste drukmethode gekozen. Mochten onze drukmethodes niet toepasbaar zijn op onze bakken of containers, dan voorzien wij de producten ook van stickers.

8. Zijn de producten bestand tegen alle weersomstandigheden en UV straling?

Al onze kunststof bakken, containers, palletboxen en pallets zijn uitgebreid getest in diverse omstandigheden. We hebben zelfs water- en stofdichte koffers in het assortiment die hier specifiek voor geschikt zijn. Engels maakt bij een groot aantal producten gebruik  van UV resistente kunststof (PP) waardoor plastic bakken ook buiten heel lang hun oorspronkelijke kleur behouden.

9. Hoe zorgt u voor CO2 reductie binnen met productieproces?

Engels treft maatregelen om CO2 te reduceren door het verminderen van ons energieverbruik. Tevens investeert Engels in zonne-energie en worden alleen auto’s gereden met een A en B label. Zelfs bij de keuze van onze leverancier wordt het milieuaspect meegewogen.

10. Beschikken jullie over een kwaliteitssysteem?

Engels is NEN-EN_ISO 14001 gecertificeerd. Via ons sharepoint systeem houden we de kwaliteit van onze producten nauwlettend in de gaten en worden alle issues genoteerd en toegewezen.  We meten onze doorlooptijden, foutpercentages en beschikbaarheid van onze producten.


B. Producten logistiek:

1. Wat is een Euronorm bak?

Euronorm is een gestandaardiseerde maatvoering die ontwikkeld is op basis van de industriepallet 1200 x 1000 mm, de Europallet 1200 x 800 mm en de rolcontainer van 800 x 600 mm. De maatvoering is afgestemd op het vervoer met vrachtwagens. Euronorm bakken, kunststof bakken met Euronorm afmetingen, stapelen efficiënt op Europallets en industriepallets. Ook passen er twee Euronorm kunststof bakken 600 x 400 mm of vier Euronorm bakken 400 x 300 mm naast elkaar op één rolcontainer. Zo bereiken fabrikanten, leveranciers en transporteurs met Euronorm plastic bakken de meest efficiënte wijze van transport en opslag. Alle plastic bakken zijn met hun kilogewicht in liters tot 2 meter hoog te stapelen in de vrachtwagen.

2. Wat zijn de voordelen van stapelbare kunststof bakken?

Een stapelbare kunststof bak is vaak de beste oplossing voor opslag en transport van hele diverse materialen. Kenmerkend voor Engels plastic bakken is het hoge draagvermogen en de stapelbare belasting van de kunststof bakken. De handling is zeer eenvoudig. Dankzij de stapelrand kun je de plastic bakken “met een zwiep” op elkaar zetten. Ze hebben een erg hoog rendement, de inhoud in liters ten opzichte van de ingenomen plaats in bijvoorbeeld een magazijn is soms meer dan 80%. De bakken zijn zeer goed inzetbaar voor geautomatiseerde magazijnen.

3. Hoe sterk zijn de stapelbare kunststof bakken?

De stapelbare plastic bakken zijn zeer sterk door het aanbrengen van extra ribben in de hoeken. Daardoor zijn de stapelbare kunststof bakken ca. 50% hoger te belasten in de stapel dan bijvoorbeeld nestbare bakken.

4. Zijn de kunststofbakken van Engels te voorzien van extra opbergruimte?

Engels heeft veel mogelijkheden als het gaat om het voorzien van de kunststof bakken van extra interne opbergruimte. Het gaat dan specifiek om:

 • Inzetbakjes in diverse maten, met of zonder klemdeksel of oplegdeksel. Precies passend in de standaard kunststof bak maat. Met de diverse afmetingen en hoogtes van deze inzetbakjes creëer je de precieze indeling die nodig is
 • Vacuümgevormde  inzetbakjes . Projectmatig leverbaar in de indeling die u het beste past
 • Schuimplaten met dubbelzijdige tape, speciaal voor het op zijn plaats houden van de lossen inzetbakjes
 • Standaard maten verdeelstrips die op maat gezaagd kunnen worden
 • Standaard schuiminterieuren voor het veilig en schokvrij vervoeren van bijvoorbeeld apparatuur. Ook maken we schuiminterieuren desgewenst op maat 
 • Diverse losse vakverdelingen of vakverdelingen uit één stuk

5. Wat is een nestbare bak en wat zijn de voordelen van nestbare kunststof bakken?

Nestbare kunststof bakken zijn bakken die zo zijn vormgegeven dat zij op de ene manier te stapelen zijn, maar zodra je ze draait ze in elkaar geschoven (genest) kunnen worden. Dit betekent dat de bakken niet op elkaar, maar als ze leeg zijn in elkaar geschoven kunnen worden. Daarmee bespaar je enorme opslagruimte als de bakken leeg zijn en in een magazijn gezet worden. Het grote voordeel van nestbare kunststof bakken haal je in het retourtransport en tijdens de opslag van de lege bakken. De forse vermindering van de stapelhoogte tijdens transport en de enorme ruimtebesparing bij opslag in een magazijn betekenen een behoorlijke kostenbesparing.

Tot de nestbare kunststof bakken behoren ook de:

 • Draaistapelbare kunststof bakken- Engels draaistapelbare nestbare bakken kunnen, ook zonder deksel, op elkaar worden gestapeld. Door ze een slag te draaien kun je ze in elkaar schuiven. Een draaistapelbak is veelzijdig is gebruik, van een intern transportmiddel naar een meermalig bruikbare kunststof verpakking extern.
 • Nestbaar, als bakken alleen dienen om producten te dragen op rollenbanen en lopende banden. Ze kunnen gemakkelijk in elkaar genest worden en besparen daarmee ruimte.
 • Beugelbak, sterk (uit één stuk) en handig in gebruik. Boven je hoofd zijn ze in één beweging op elkaar te zetten. Dankzij de beugels is precies mikken niet nodig.

6. Wat zijn de voordelen van opvouwbare kunststof bakken?

In een handomdraai klap je een opvouwbare bak of krat in zonder grendels. Er ontstaat hierdoor minder risico op slijtage. Deze vouwkratten worden ook wel eens klapkratten genoemd. Met de eenvoudig in te vouwen wanden van de kunststof bak of krat creëer je extra ruimte tijdens de opslag van de lege opvouwbare kratten. Dat is meteen ook het grote voordeel. Het is eenvoudig meerdere opvouwbare kratjes op elkaar te stapelen en te vervoeren. Engels heeft opvouwbare bakken zowel met geperforeerde als gladde, gesloten zijwanden.

7. Zijn uw bakken en kratten geschikt voor voedingsmiddelen?

Alle Engels producten met het logo van een glas en een mes zijn geschikt voor voedingsmiddelen voor deze bakken zijn verklaringen afgegeven. U vindt deze verklaringen voor contact met voedingsmiddelen terug in onze download sectie.

8. Welke certificeringen gelden voor jullie producten?

Sommige transportverpakkingen en sommige dekselkisten dragen een UN-kenmerk en zijn daarmee geschikt voor het vervoer van gevaarlijke vaste stoffen. Alle verpakkingen met uitzondering van geleidende producten voldoen aan relevante EU-richtlijnen en FDA-regulering voor voedingsmiddelencontact.

9. Wat is een UN-verpakking?

Verpakking voor het vervoer van gevaargoed ofwel gevaarlijke stoffen moet worden gecertificeerd volgens normen van de Verenigde Naties (= United Nations = UN). De internationale overeenkomsten voor het vervoer van gevaarlijke goederen eisen dat verpakkingen voldoen aan een bepaald ontwerp en gecertificeerd zijn door een nationaal bevoegde autoriteit. Om gecertificeerd te worden moet een verpakking eerst worden getest om aan te tonen dat hij geschikt is voor het vervoer van gevaargoed. Zulke verpakkingen wordt dan vaak betiteld als ‘UN-gecertificeerd of –goedgekeurd’ en dragen een UN-kenmerk met codes waarvan de exacte betekenis terug te vinden zijn in hoofdstuk 6 van het ADR. Engels levert UN gekeurde verpakkingen voor gevaarlijke vaste stoffen.

10. Kunnen jullie producten worden aangepast?

Engels producten kunnen zodanig worden aangepast dat ze uw bedrijfsidentiteit weerspiegelen. Dat doen wij onder andere door het wijzigen van kleur en het aanbrengen van een hotstamp of zeefdruk en etikettering. Andere opties omvatten: vergroten/verkleinen voorzien van klant specifieke interieurs. Tevens is het mogelijk dat wij voor u een klant specifieke oplossing ontwikkelen. De wijze waarop dit gebeurt hangt af van het aantal producten dat u nodig heeft.

11. Zijn jullie verpakkingen recyclebaar?

Al onze verpakkingen zijn recyclebaar. Vraag naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, zoals inruil, terugkoop of afvoer.
Engels streeft in eerste instantie naar herinzet van de meermaals inzetbare verpakkingen. Indien dit niet mogelijk is, wordt de kunststof vermalen en gerecycled.


C. Producten milieu:

1. Hoe zijn afvalcontainers duurzaam gemaakt?

Engels heeft twee types afvalcontainers in haar assortiment, vervaardigd uit hoogwaardige kunststof of metaal. De afvalcontainers van Engels gaan door de kwaliteit van de grondstof en het uiteindelijke gereed product lang mee. Dat is ook duurzaam! Daarnaast houden wij nog meer rekening met de vorm van onze 2-wiel kunststof afvalcontainers. Het afval in de taps toelopende kunststof vuilcontainer glijdt dan makkelijker uit de kunststof container bij het leegmaken. Er bestaan in Nederland verschillende systemen voor het ledigen van de kunststof vuilcontainers. De laad-arm van een vuilniswagen kan onder de rand van de kunststof container haken en ledigen, maar ook vastgrijpen. Dat de container tegen beide vormen van lediging moet kunnen, spreekt voor zich.

2. Wat verstaan jullie onder diftar?

Diftar is een afkorting voor geDIFferentieerd TARief. Het gedifferentieerde tarief bestaat meestal uit een vast basisbedrag en een variabel bedrag. Dat laatste tarief betekent dat er voor elk huishouden geregistreerd wordt hoeveel afval aangeboden wordt. Er wordt dus per lediging betaald ( restafval). Dit wordt geregistreerd met een chip die in de afvalcontainer bevestigd is. Door het invoeren van Diftar wordt de burger gestimuleerd om het huishoudelijk afval beter te scheiden met als doel het terugdringen van restafval en de daarbij behorende kosten. Er komt nog te veel recyclebaar afval terecht in het restafval.

3. Welke maatregelen nemen jullie tegen roestvorming?

Stalen containers van Engels zijn gegalvaniseerd (elektrolytisch of thermisch). Thermisch verzinken is methode om staal te beschermen tegen corrosie. Verzinken zorgt voor een beschermde laag van zink, waardoor het staal of ijzer langer behouden blijft en niet gaat roesten. Sommige delen worden in roestvaststaal gemaakt.

4. Waarom leveringen conform EN13071 norm?

Wij leveren conform de EN 13071 norm zodat onze afnemers weten dat de kwaliteit rondom de ondergrondse containers gewaarborgd blijft. Engels vindt het zeer belangrijk dat wij onze ondergrondse en containers maken en leveren volgens de eisen van deze Europese norm. Onze ondergrondse containers worden  getetst door een onafhankelijk geaccrediteerd instituut.

5. Wat is de technische levensduur van de ondergrondse containers?

De technische levensduur van een ondergrondse container is ca. 10 jaar,. In de praktijk gaan ze vaak nog langer mee. De betonput heeft een levensduur van meer dan 20 jaar.

6. Waarvoor dient het KOMO certificaat?

Een belangrijk onderdeel van een ondergrondse containers is de betonput waar de container naadloos inpast. Deze betonnen put is KOMO gecertificeerd, zodat u weet dat deze betonnen constructie volgens vastgestelde kwaliteitsnormen geproduceerd is. Volledig waterdicht en voldoet aan de verkeersklasse

7. Zijn de containers geschikt voor rolstoelgebruikers?

De ondergrondse containers zijn zeker geschikt voor rolstoelgebruikers. Het voetgangersplatform is zo geconstrueerd dat hij naadloos aansluit aan de bestrating en geen belemmering geeft. Ook de inwerpzuil met inwerp  openingen is op een hoogte zodat een rolstoelgebruiker eenvoudig het afval in de container kan deponeren.

8. Beschikken jullie ook over een serviceorganisatie?

Engels beschikt over een serviceteam dat is uitgerust met de nieuwste materialen, een volledig ingerichte kraanwagen waarmee op ieder gewenst moment beheer- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Voor onderhoud en storingen aan de ondergrondse containers staat het Engels service team ter beschikking.

9. Welke veiligheidsmaatregelen hebben jullie genomen voor de burger?

Er is goed nagedacht over de veiligheidsmaatregelen die Engels neemt. Voor het ledigen van de container wordt deze uit de betonput gehesen. De veiligheidsvoorzieningen komen dan tevoorschijn. Er kan gekozen worden voor een veiligheidshek of een veiligheidsvloer. Het veiligheidshek van de ondergrondse container vormt een barrière van 1 meter hoog. Dat is ruim voldoende om ongelukken te voorkomen. Ook het risico op verwondingen door het in aanraking komen met het hek wordt geminimaliseerd, doordat het gedeelte lijk meegeeft. De veiligheidsvloer wordt bij het omhoog komen vergrendeld. De belastbaarheid is daarom bijzonder groot. In plaats van de vereiste 150 kilogram kan de vloer gemakkelijk met drie of vier volwassenen worden belast. Beide veiligheidssystemen hebben met glans de test voor de EN-13071 norm doorstaan.

10. Beschikken jullie over een kwaliteitssysteem?

Engels is NEN-EN_ISO 14001 en 9001 gecertificeerd. Via ons sharepoint systeem houden we de kwaliteit van onze producten nauwlettend in de gaten en worden alle issues genoteerd en toegewezen.  We meten onze doorlooptijden, foutpercentages en beschikbaarheid van onze producten.

11. Gebruiken jullie nog cadmium in de kunststof containers?

Alle kunststof containers zijn vrij van cadmium en andere zware materialen.

12. Voldoen de kunststof rolcontainers aan de EN 840 norm?

Onze kunststof minicontainers, 2-wiel en 4-wiel containers voldoen aan de EN 840 norm. De containers worden uitsluitend geproduceerd van nieuw en/of recyclemateriaal en zijn UV- en vorstbestendig.

13. Garandeert u de nalevering van onderdelen voor tenminste 10 jaar?

Vanzelfsprekend zijn onderdelen van onze containers tot 10 jaar na levering leverbaar.

14. Zijn er meerdere inhoudsmaten voor 2- en 4-wiel afvalcontainers?

Onze kunststof minicontainers (2-wiel containers) en 4- wielcontainers hebben diverse inhoudsmaten. Dat varieert van minimaal 60 liter tot en met 1700 liter.

15. Is het mogelijk meerdere afvalfracties in één inzamelunit in te zamelen en zijn deze koppelbaar?

Binnen ons productassortiment afvalbakken hebben we diverse mogelijkheden om de separate afvalbakken te koppelen tot een afvalstation met meerder afvalfracties. Met de modulaire systemen zit er altijd een combinatie bij die past binnen de toepassing van onze klanten.

16. Welke producten hebben jullie voor in de openbare ruimte?

Voor in openbare, centrale ruimten specifiek voor afval inzameling hebben we robuuste afvalstations gemaakt uit een stalen opbouw. Dit is een stijlvolle, praktische en flexibele oplossing. Hufterproof, door de solide constructie van het afvalstation. Er is keuze voor het aantal afvalfracties, tot wel 5 soorten afvalstromen kunnen in dit afvalstation geïntegreerd worden. .

17. Levert u ook accessoires voor op 2 en 4 wielcontainers?

Engels levert vooral praktische accessoires op de minicontainers (2-wiel) en 4-wiel containers. Voor de minicontainers zijn dit vaste of afneembare dekselopeners, een koppelsysteem om een aantal containers aan elkaar te kunnen verrijden,  een beveiligingssysteem om het inwerpvolume te beperken. Ook kunnen onze containers van diverse inwerpopeningen worden voorzien en van verschillende gemonteerde slotsystemen. Voor de 4-wiel containers heeft Engels zelf een systeem ontworpen met een heavy-duty pedaalopener en een heftruckopname gecombineerd.

18. Met welke opname systemen kunnen de rolcontainers worden uitgevoerd?

De minicontainers en 4-wielcontainers worden standaard uitgevoerd met een KAM opname, maar de 4-wielcontainers in kunststof of in staal kunnen ook met een DIN adapter of Geesink opname worden uitgevoerd.

19. Welke producten ten behoeve van afvalinzameling levert u aan ziekenhuizen?

De wet- en regelgeving in ziekenhuizen qua opslag, vervoer en afvalinzameling zijn zeer uitgebreid en streng. We voeren een speciaal assortiment voor ziekenhuis afval. Dat assortiment bestaat uit UN gekeurde rolcontainers, naaldenbekers, ziekenhuisvaten, en UN gekeurde bakken.

20. Beschikt u over een CMS (Container management systeem) voor het beheren van boven en ondergrondse containers?

We hebben een eigen beheer ontwikkeld webbased container management systeem (CMS). Met ons systeem beheren we minicontainers, bovengrondse containers en (semi)ondergrondse containers. Het CMS is modulair opgebouwd.

21. Waarom is er gekozen voor een persende ondergrondse container?

In toenemende mate is de capaciteit van bestaande ondergrondse containers onvoldoende. Met een persende container kan er beduidend meer afval afgevoerd worden zonder dat dit meer ruimte in beslag neemt. Onze perscontainer (Logipers) verdicht het afval, maar is in gebruik hetzelfde als elke andere ondergrondse container.

22. Zijn er inzamelmiddelen voor GFT?

Speciaal voor GFT (Groente, Fruit en Tuinafval) hebben we naast de overbekende groene minicontainers (in de volksmond beter bekend als kliko) ook kleine, handzame emmertjes die speciaal voor Groente en Fruit afval geschikt zijn voor in de keuken. In combinatie met speciale GFT cocons in de openbare ruimte wordt de inzamelcyclus gesloten en het GFT gescheiden afgevoerd.

Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.