De Jong VOF zocht extra inkomsten en zag deze in het kweken van krekels. Bij de krekelteelt worden diverse palletboxen, bakken en bakjes van Engels gebruikt.


Engels is met de familie De Jong aan de tekentafel gaan zitten om de stappen in het kweekproces door te nemen om te kijken naar waar onze kennis benut zou kunnen worden. Zo kwamen we op het idee voor de speciale eierlegbakjes. De eierlegbakjes zijn voorzien van een speciaal vacuümgevormd 2 delig bakje met een ingelijmd roostertje, zodat de krekels hun eitjes in de potgrond leggen.

Wanneer de eitjes “geoogst” worden, kunnen ze in RAKO bakken voorzien van een hellend vlak en een opening in de bodem, geplaatst worden. Deze zeer jonge en kleine krekels, ook wel pinheads genoemd, komen vervolgens uit en vallen dan door de opening in een RAKO bak die eronder staat.

Vervolgens worden de Rako bakken omgekeerd in grote palletboxen met rasters waarin de krekels verder worden bewaard tot verzending. De deksels van de bakken worden gebruikt  om wat stenen en dergelijke op te leggen, zodat er een natuurlijke habitat voor de krekels ontstaat. Dan begint de cyclus weer van begin af aan en worden de oudere krekels verkocht.