Je eigen verse supermarkt/ Natuursuper in je achtertuin? Eindhovens buurtinitiatief sluit  succesvol eerste jaar af


De natuurSUPERmarkt is een nieuw initiatief waar buurtbewoners van de Iriswijk en Oude Haven (Eindhoven) hun eigen groenten en fruit mogen verbouwen op een braakliggend terrein in hun wijk. Het project wordt gedragen door vrijwilligers en sympathiserende firma’s. Engels Logistiek BV draagt haar steentje bij door hun aardappelkratjes te sponsoren, die voor deze gelegenheid dienen als bloempotten. De ”bloempottenbakken” zijn levensmiddelenbestendig, waardoor ze op geen enkele manier schadelijke stoffen afgeven aan de zelfgekweekte plantjes.

Elke geïnteresseerde bewoner krijgt een aantal kratten met grond, zaden en planten om hun mini-tuin te vullen en tijdens het zomerseizoen tot oktober te onderhouden. Net zoals de gewone supermarkt zijn er recepten, aanbiedingen en acties afhankelijk van de oogst en het seizoen. Ook worden er workshops gegeven, een oogstmaaltijd met de buurt, informatie over geneeskrachtige kruiden en meer. In deze unieke zaai & oogst supermarkt heb je dus zelf invloed op datgene wat je ‘koopt’ door zelf te oogsten wat je gezaaid hebt, van kruiden tot groente en fruit!

De bedoeling is dat deze natuurlijke supermarkt volgend jaar op een ander braakliggend terrein in Eindhoven opnieuw wordt opgebouwd. Het doel van het project is om mensen weer bewust te laten worden over gezonde voeding, waar groente, fruit en kruiden vandaan komen en hoe eenvoudig en dicht bij huis men iets kan laten groeien. Engels Logistiek BV wenst de initiatiefnemers veel en deelnemers veel tuinier- en eetplezier en een gezonde toekomst!