Ben jij de commerciële specialist die onze webshopomzet verder laat groeien? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Engels Group NV,  moederbedrijf van de Engels groep levert ondersteunende stafdiensten aan haar 5 landenvestigingen. Deze bedrijven leveren kunststof en metalen producten in dienst van logistiek en milieu: onze producten worden gebruikt voor opslag, transport, afvalinzameling en afvalscheiding. Engels voert een breed assortiment aan bakken, pallets, palletboxen, containers, stellingen etc., maar is er ook in gespecialiseerd om, vanuit dit standaard assortiment, unieke en klant-specifieke producten te ontwikkelen en te produceren. Korte levertijden, kwaliteit en creativiteit staan bij ons hoog in het vaandel. Voor een uitgebreide bedrijfsomschrijving zie elders op onze website

Voor onze afdeling marketing zijn wij op zoek naar 

Marketeer (m/v)

Fulltime 

Ben jij analytisch ingesteld en weet je daarmee het maximale uit je Google campagnes te halen? En vind jij het uitdagend om samen met collega’s de ranking van onze websites en webshops verder te verbeteren? En weet je het maximale te halen uit onze budgetten voor SEA? Ben jij de commerciële specialist die onze webshopomzet verder laat groeien? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ons al meer dan 60 jaar bestaand familiebedrijf bestaat uit een informele en hechte club enthousiaste collega’s die proberen het beste uit elkaar te halen. Wij zijn ambitieus en streven er continue naar om beter te worden. Daar kan jij onderdeel van uitmaken! Natuurlijk hebben wij processen en procedures, maar wij hechten veel waarde aan gezond verstand.

Wat ga je doen:

Je gaat (met ondersteuning van je collega’s) voor online omzetgroei zorgen.

Om dit te realiseren ga je onze gecombineerde websites/webshop optimaliseren in vindbaarheid en zichtbaarheid. Dit doe je voor al onze (buitenlandse) vestigingen. Je weet (bijna) alles van search engine optimization en search engine advertizing; die kennis zet je in bij optimaliseren van de structuur en content van de huidige websites en webshops.

Je zet Google Adwords campagnes op die voldoen aan de allerhoogste standaarden (dit kan Search zijn, maar ook Shopping). Daarbij zet je onze SEA-budgetten zo optimaal mogelijk in.

Je gaat onze online prestaties meten, analyseren en optimaliseren en gaat daarvan verslag uitbrengen aan onze commercieel directeur.

Je houdt nieuwe ontwikkelen op het gebied van Adwords bij en draagt proactief mogelijkheden aan om campagnes te verbeteren.

Wat wordt er van jou verwacht?
Je bent handig met Google Analytics en Google Tag Manager. Ervaring met Magento is een pré. Je hebt daarnaast minimaal een hbo werk- en denkniveau en je vindt het echt leuk worden als je resultaat ziet. Natuurlijk beschik je over analytisch en strategisch vermogen en ben je communicatief sterk. Je hebt ervaring met SEO-tools. Je vindt het een uitdaging om naast onze Nederlandse online reclamecampagnes ook die van onze buitenlandse webshops te optimaliseren. Je bent dan ook goed in Engels en misschien zelfs in Duits, maar je hebt ook technische affiniteit gezien ons productengamma. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van SEA en SEO.

En daar krijg je natuurlijk ook wat voor terug
Je komt allereerst te werken binnen een super leuk marketingteam met 3 andere collega’s waarbij hard werken en gezelligheid worden afgewisseld. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, ideeën zijn welkom!

Natuurlijk ontvang je een marktconform salaris waarbij een goede prestatie wordt beloond, afhankelijk van ingebrachte ervaring en leeftijd. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. een aantrekkelijke winstdelingsregeling, een uitgebreid intern opleidingsprogramma, een stabiele pensioenregeling, gratis gezamenlijke lunch, een ongevallen- en WGA-hiaat verzekering, een prachtige  ruime werkplek in ons gloednieuwe pand, een vrijdagmiddagborrel (na Coronatijd) en, niet te vergeten, de sfeer van een (h)echt internationaal familiebedrijf.

Wil jij deel uitmaken van ons team?

Heb je belangstelling voor bovengenoemde functie, stuur of mail dan je CV met begeleidend schrijven naar onze afdeling HR, t.a.v. Nelly Zegveld, [email protected]. Meer informatie over deze functie kun je inwinnen bij Robbert van den Akker (commercieel directeur) tel. 06-14886007. Algemene informatie over werken bij Engels? Download onze brochure “Werken bij Engels”.