Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Recycling

Onze visie op duurzaamheid en circulair ondernemen:

Het lineaire (consumptie)model is pure verspilling, Binnen ons bedrijf leven we al lang in een circulaire economie! Kijk naar de grondstoffen, arbeid en energie die gepaard gaan met het produceren van nieuwe kunststof producten – om vervolgens bij de volgende verandering vaak op de afvalberg te belanden. Waarom circulariteit? Ons credo: Stop met het creëren van afval en laten we inzetten op maximaal hergebruik van materialen. Laten we met z’n allen zorgen dat de waarde van wat we hebben gecreëerd maximaal uitgeput wordt.

Engels werkt samen met inzamelaars in heel Europa aan de cradle-to-cradle filosofie. Zo leveren we verschillende soorten opvouwbare palletboxen in Frankrijk en Portugal voor het inzamelen van TL-buizen en spaarlampen. En is Engels, samen met Wecycle, verantwoordelijk voor de introductie van de felgroene bakken voor electr(on)ische appaten en spaarlampen. 

Ook chemisch afval als olie, inkten en oplosmiddelen horen niet in gewone vuilverbrandingsinstallaties en nog veel minder op de stort of in het riool. Voor het apart houden van deze gevaarlijke stoffen leveren wij onze milieuboxen en UN gecertificeerde opslag- en transportbakken uit onbreekbare, milieuvriendelijke kunststof.

Branchespecifieke afvalstromen

Iedere branche heeft te maken met haar branche eigen reststoffen. Zo loont het voor drukkerijen om snijafval van hoogwaardig papier te recyclen (palletboxen met DIN opnamesysteem), in distributiecentra en bouwplaatsen waar veel verpakkingsmateriaal voorkomt, wordt folie - metaal - hout - karton apart gehouden, snackbars en andere horeca laten hun gebruikt frituurvet ophalen en in ziekenhuizen en praktijken heeft men weer te maken met medische reststoffen en discrete omgang met vertrouwelijke informatie. De lijst is eindeloos.

TL-buizen en spaarlampen

Engels werkt samen met inzamelaars in heel Europa aan de cradle-to-cradle filosofie met het inzamelen van TL-buizen en spaarlampen.

Lees verder

Electr(on)ische apparaten

Engels werkt samen met inzamelaars in heel Europa aan de cradle-to-cradle filosofie met het inzamelen van electr(on)ische appaten en spaarlampen.

Lees verder

Accu's en batterijen

Ook voor de inzameling van batterijen en accu's heeft Engels diverse inzamelmiddelen, waaronder de herkenbare batterijboxen, batterijkokers en accupalletboxen.

Lees verder

Chemisch afval

KCA (Klein Chemisch Afval) als olie, inkten en oplosmiddelen horen niet in gewone vuilverbrandingsinstallaties en nog veel minder op de stort of in het riool.

Lees verder
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.