Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Rotatievormen

Rotatievormen is een productietechniek om uit kunststofpoeder een nieuw product te maken. De matrijs wordt verwarmd tussen de 250 en 300 graden Celsius waardoor de poeder smelt. Door het roteren van de matrijs om twee assen zet de gesmolten kunststof zich gelijkmatig tegen de wanden van de matrijs. Na afkoeling behoudt de kunststof de vorm van de mal en is een nieuw product gemaakt.


Bij rotatiegieten wordt kunststof in een mal gedaan die daarna in een oven rondgedraaid wordt. De kunststof verspreid zich langs de wanden van de mal en smelt daar. Vervolgens wordt de mal weer gekoeld.

Voordelen rotatiegieten:

  • een rotatiegegoten product bestaat uit één stuk. De kunststof is hierdoor uitermate sterk en stug. 
  • een uniek product? Met rotatiegieten goed te realiseren, tegen mal investeringen die niet in miljoenen, maar in tienduizenden Euro’s uitgedrukt worden. De mal van een rotatiegegoten maatwerk product kost hooguit zo’n 5% van een spuitgietmal.
  • Bij rotatiegieten is de wanddikte vrij. Producten zijn zo sterk als u ze wenst, zonder versterkingsribben!
  • Rotatiegegoten producten zijn geheel glad en dus makkelijk te reinigen

Nadeel: het productieproces is tijdrovend.

Handige links naar producten

Stapelbakken    Afval scheiden prullenbak            Plastic kratten       Ondergrondse containers   Vouwkratten    Magazijn bakken          Plastic pallets      Plastic bakken

Maatwerk rotatievormen: productie uit een stuk

Download de folder voor meer inspiratie of bel onze verkoop.

Brochure: Productietechnieken

Verpakking diamantboor

Met rotatiegegoten bakken zijn belasting van 80 kilo of meer geen probleem. En door aanpassing in de bodem van de verpakking kan het montagegereedschap opgeborgen worden.

Bekijk deze case

Scooterboxen

Inmidddels een bekend gezicht op straat: onze scooterboxen leveren we aan diverse food delivery bedrijven in heel Europa.

Scooterboxen

Monsterkoffer NAM

Met rotatievormen maak je een kist uit één stuk en is de wanddikte vrij. Dit zorgt voor een zeer sterke en vormvaste kist. Ideaal voor het vervoeren van milieugevaarlijke stoffen.

NAM monsterkoffer
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.