Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Samengestelde verpakkingen

Door het combineren van verschillende productietechnieken zijn er een eindeloos aantal samengestelde verpakkingen mogelijk. Het grote aantal disciplines waar we thuis in zijn, de breedte van ons programma, gecombineerd met een vaardige assemblage afdeling, maakt het ons mogelijk u steeds weer een verrassende oplossing te bieden als u op zoek bent naar een duurzame verpakking.

Hoe gaan we te werk?

We beginnen bij het te verpakken onderdeel of producten, verpakken het veilig in een bak, zak, vak of op een tray. De laatste bevestigen we stevig op een pallet of in een palletbox voor vervoer naar de klant. Na gebruik komt alles weer gebruiksgereed terug. In de industriële toelevering zijn wegwerpverpakkingen bijna altijd een technische en economisch onzinnige keuze.

Bij het ontwerpen van een verpakking maken we gebruik van CAD-software om een optimale vulgraad te verkrijgen. De te verpakken producten zijn in diverse 3D formaten in onze software in te lezen.
Bij Engels realiseren we altijd een voor uw product en serie passende combinatie.

Hieronder vindt u meer informatie over onze schuiminterieurs, textielinterieurs, kunststof plaatmateriaal en vacüumgevormde interieurs. We denken graag met u mee en nodigen u dan ook van harte uit om ons te bezoeken in onze showrooms om de mogelijkheden voor uw product te bespreken.

Schuim interieurs

Er zijn verschillende mogelijkheden die Engels biedt om kwetsbare onderdelen veilig te verpakken in schuim.

Productietechnieken schuiminterieur

Voor het vervaardigen van standaard schuiminterieurs of een schuiminterieur op maat in kleine tot middelgrote series maken wij gebruik van diverse technieken:

  • stansen 
  • waterstraalsnijden 
  • frezen 
  • contoursnijden 

Afhankelijk van de toepassing kiezen we de juiste techniek van het vervaardigen van het schuiminterieur.

Voorgestanste schuiminterieurs

Engels heeft standaard voorgestanste schuimblokken in het assortiment, ook wel plukschuim genoemd. Met dit plukschuim is voor plastic bakken of kunststof koffers zeer eenvoudig een passend interieur samen te stellen. Plukschuim is een handig en prijsgunstig alternatief voor maatwerkschuim.

De handigheid van een standaard schuimblok plukschuim zit 'm in het weghalen van de voorgestanste blokjes schuim. Net zoveel als dat nodig is en u een schuiminterieur op maat hebt gemaakt en uw product perfect past in de onze kunststof bakken of kunststof koffers.

plukschuim interieur

Maatwerk schuiminterieurs

Een groot voordeel voor onze klant is het vervaardigen van maatwerk interieurs. Deze maatwerk schuim interieurs maken wij op basis van aangeleverde 3D-modellen van het te verpakken product. Heeft u geen 3D-model voorhanden? Dan maken we een interieur op maat op basis van een model dat wij dan vervolgens geleverd krijgen. Met ons team ontvangt het beste advies, engineering en productie van uw maatwerk interieur.

voorgestansd maatwerk schuim

Grote oplages schuiminterieurs

Voor het vervaardigen van interieurs in grotere oplages kiezen we voor matrijs gevormd schuim. Een groot voordeel van deze techniek is dat er vormdelen met een complexe geometrie gerealiseerd kunnen worden. Voorbeelden van materialen bij matrijsgevormd schuim zijn EPP (geëxpandeerd polypropyleen) en EPS (geëxpandeerd polystyreen).

Toepassingen schuiminterieurs

transportkoffer meetapparatuurSchuiminterieurs passen we toe in al onze kunststof bakken, kunststof koffers en palletboxen

  • voor het transport van gevoelige apapratuur, zoals camera's of meetinstrumenten. Een voorbeeld is de transportkoffer die we voor de watermeters van Oasen hebben gemaakt.
  • als deel van een samenstelling. Schuimdelen kunnen prima gelijmd worden op kanaalplaten en worden toegepast als buffer of als afstandhouder.
  • in een demo kofffer of showcase met cursusmateriaal

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze mogelijkheden voor plukschuim of schuiminterieurs op maat? Neem gerust contact met ons op, onze collega's van de afdeling Verkoop staan voor u klaar.

Wij staan u graag te woord

Schuimplaten Standaard of Maatwerk

Het uitgebreide assortiment schuimplaten ten behoeve van het veilig vervoeren of opslaan van uw kwetsbare product of apparatuur.

Naar producten

Textielinterieurs

textielinterieur

Textielinterieurs bieden een optimale bescherming aan krasgevoelige componenten. Een groot voordeel is dat ze flexibel zijn en daarom zeer geschikt voor producten met een ingewikkelde geometrie. Deze flexibiliteit biedt ook voordelen bij eventueel retourtransport van lege opvouwbare emballage.

We bieden keuze uit diverse materialen, waar in het bijzonder gekeken wordt naar de krasgevoeligheid van de te verpakken producten. De verschillende textielinterieurs leveren we in diverse materiaalsterkten, telkens afgestemd op het te verpakken product.

Ook is het mogelijk textielinterieurs te voeren met materialen zoals kanaalplaat of schuim. Kanaalplaat kan voor extra stabiliteit zorgen en schuim voor een nog betere bescherming van de producten.

Textielinterieurs kunnen gemonteerd worden in standaard kunststof bakken, maar bijvoorbeeld ook in een op maat gemaakte bak van kanaalplaat. We passen ze tevens toe in grotere uitvoeringen, zoals palletboxen, opvouwbare palletboxen en metalen rekken.

Vacuümgevormde trays/ productdragers

Vaccuümgevormde verpakkingen dienen vaak als productdrager, tray, of blister. Een bak in combinatie met een vacuümgevormd interieur of tray vormen een efficiënte productdrager. De bak zorgt voor stapelbaarheid en hanteerbaarheid, het interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen.

vacuümgevormde tray

Als we kijken naar de klassieke oplossing dan zien we vaak een kunststof transportbak met daarin vacuümgevormde interieurs als productdrager. De bak zorgt voor stapelbaarheid en hanteerbaarheid, het interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen. De interieurs zijn uitneembaar en efficiënt op te slaan, waardoor de kunststof bakken ook kunnen worden gebruikt voor opslag of het doorsturen naar de volgende schakel in de keten.

Vacuümgevormde productdragers

De huidige technieken laten ook toe om de bak en de vacuümgevormde productdrager in 1 keer te vormen. Dit is relatief goedkoper, omdat er niet twee keer geproduceerd hoeft te worden voor één verpakking. Daarom investeren we in vacuümvorm mallen met wisselstukken, die beide functies in zich verenigen: stapelbare productdragers.

De aanschaf van vacuümvorm mallen is een stuk lager, tot wel 80%, dan de aanschaf van spuitgietmallen. Daarom loont vacuümvormen meestal al bij series vanaf 250 eenheden. 

Spuitgegoten productdragers

Het is ook mogelijk om productdragers te creeëren door middel van spuitgieten. Vooral wanneer er een hogere belastbaarheid vereist is zijn spuitgegoten trays de oplossing. Engels beschikt over verschillende verwisselbare maldelen voor bodems en zijwanden voor aanpassingen aan uw product. Meer informatie bij spuitgieten.

Voor het maken van taaie, slagvaste producten nemen we polyethyleen, als vormvastheid en precisie belangrijk zijn, kiezen we meestal (recycle) ABS.

blisters, trays en productdragers

Voorbeelden trays/ productdragers

Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.