Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Vacuümgevormde trays/ productdragers

Vaccuümgevormde verpakkingen dienen vaak als productdrager, tray, of blister. Een bak in combinatie met een vacuümgevormd interieur of tray vormen een efficiënte productdrager. De bak zorgt voor stapelbaarheid en hanteerbaarheid, het interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen.

vacuümgevormde tray

Als we kijken naar de klassieke oplossing dan zien we vaak een kunststof transportbak met daarin vacuümgevormde interieurs als productdrager. De bak zorgt voor stapelbaarheid en hanteerbaarheid, het interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen. De interieurs zijn uitneembaar en efficiënt op te slaan, waardoor de kunststof bakken ook kunnen worden gebruikt voor opslag of het doorsturen naar de volgende schakel in de keten.

Vacuümgevormde productdragers

De huidige technieken laten ook toe om de bak en de vacuümgevormde productdrager in 1 keer te vormen. Dit is relatief goedkoper, omdat er niet twee keer geproduceerd hoeft te worden voor één verpakking. Daarom investeren we in vacuümvorm mallen met wisselstukken, die beide functies in zich verenigen: stapelbare productdragers.

De aanschaf van vacuümvorm mallen is een stuk lager, tot wel 80%, dan de aanschaf van spuitgietmallen. Daarom loont vacuümvormen meestal al bij series vanaf 250 eenheden. 

Spuitgegoten productdragers

Het is ook mogelijk om productdragers te creeëren door middel van spuitgieten. Vooral wanneer er een hogere belastbaarheid vereist is zijn spuitgegoten trays de oplossing. Engels beschikt over verschillende verwisselbare maldelen voor bodems en zijwanden voor aanpassingen aan uw product. Meer informatie bij spuitgieten.

Voor het maken van taaie, slagvaste producten nemen we polyethyleen, als vormvastheid en precisie belangrijk zijn, kiezen we meestal (recycle) ABS.

blisters, trays en productdragers

Voorbeelden trays/ productdragers

Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.