Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Ziekenhuisafval

Ziekenhuizen, verpleeghuizen, klinieken, laboratoria, praktijken, bejaardencentra, apotheken: allemaal plekken waar specifiek afval vrijkomt. Deskundig beheer van klinisch afval is van vitaal belang voor elke organisatie die gevaarlijk afval produceert. Strenge wetgeving is van kracht om schade aan het milieu en de gezondheid van personeel en organisatie te voorkomen.


Regelgeving rondom medisch afval

In het ADR (internationale wetgeving voor vervoer gevaarlijke stoffen) en de EURAL (Europese Afvalstoffen Lijst) maakt men onderscheid tussen

  • niet-risicohoudende medische afvalstoffen (NRMA)
  • risicohoudende medische afvalstoffen (RMA)
  • radioactief besmet afval
Ongespecificeerd ziekenhuisafval

Ongespecificeerd ziekenhuisafval vormt de bulk van het afval. Ongespecificeerd ziekenhuisafval is afval dat afkomstig is van de medische behandeling van mensen, dieren of van biologisch onderzoek, waarbij de aanwezigheid van infectueuze stoffen miniem is.

Dit type ziekenhuisafval valt onder de UN 3291 regelgeving en dient door gespecialiseerde bedrijven of speciale afdelingen van afvalverwerkingsbedrijven afgevoerd en verbrand te worden. Al onze dozen (verpakkingsinstructie P621) en vaatjes zijn goedgekeurd voor dit type afval.

Zorg voor kostenbesparing en veiligheid

Internationale regelgeving staat in plaats van afvalverbranding, ook sterilisatie toe, een vele malen goedkoper alternatief. Na sterilisatie is er geen sprake meer van speciale regelgeving en mag het afval normaal verbrand of gestort worden. Tot het zover is, valt deze afvalstroom wel degelijk onder de “Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen” ook op het eigen terrein van het ziekenhuis.

Engels Logistiek levert een UN gekeurd systeem voor het afvoeren van klinisch afval, gebaseerd op het gebruik van stevige zakken en ziekenhuiscontainers . Hierdoor is het in veel gevallen niet meer nodig te werken met dure eenmalige verpakkingen, maar volstaan zakken (zakken kosten hooguit 5% van de prijs van vaatjes). De bijbehorende afvalzakken zijn op voorgeschreven wijze bedrukt en er zijn zakkensluiters en sterke en eenvoudig te reinigen houders leverbaar.

Veilige afvalinzameling in de zorgsector

Een andere kostenbesparing kan verkregen worden door het beter scheiden van het medisch afval, bijvoorbeeld door de naalden uit elkaar te halen, waardoor de hoeveelheid duur medisch afval verminderd wordt.

Download hier onze documentatie "Veilige afvalinzameling in de zorgsector"

Ziekenhuisdozen

Ziekenhuisdozen, UN gekeurd tot een inhoud van 25 kilo voor afvalstoffen, welke onder UN3291 gedefinieerd zijn.

Naar producten

Naaldenbekers

Gefabriceerd, gecertificeerd en getest volgens BS7320:1990, NFX 30-500, UN gekeurd voor vervoer van klinisch afval UN3291 volgens de laatste ADR/RID/IMDG specificaties.

Naar producten

Ziekenhuisvaten

De ziekenhuisafvalvaatjes sluiten hermetisch af door middel van de kitrand in de deksels, ze zijn eenvoudig te tillen en voorzien van een unieke barcode.

Naar producten

Ziekenhuiscontainers

De UN gekeurde 4-wiel containers kunnen standaard voorzien worden van trekstangsystemen, dekselopeners en nog veel meer.

Naar producten
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.