Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Kunststof palletboxen

pallox

Palletboxen (in de landbouw ook wel Paloxen genoemd) zijn populair door hun grote volume en sterke constructie. U vindt onze kunststof palletboxen zowel in productie-omgevingen voor de opslag van zware onderdelen als bij groente- en fruittelers. Ook voor recyclage-doeleinden (bijvoorbeeld voor de inzameling van accu's, batterijen, TL-lampen en oud papier) vinden ze vele toepassingen.

De Engels E-line industriële palletbox leveren wij in de afmeting 1200 x 1000 x 760 mm. Deze zeer scherp geprijsde palletbox wordt vervaardigd uit het slagvaste HDPE-materiaal. Er is een grijze levensmiddelenechte versie, maar we leveren ook een zwarte variant van gerecycled materiaal. De recycle variant is goed voor het milieu en nog aantrekkelijker geprijsd dan de food-grade variant.

Deze palletbox kenmerkt zich door het uitgekiende, hygiënische, moderne ontwerp. De palletbox is licht van gewicht, maar kan door verstevigingen op de juiste plaats worden ingezet op plaatsen waar men een robuuste, sterke taaie bak nodig heeft.

De standaarduitvoering is met 3 sleden, maar we leveren de E-line palletbox ook op 4 poten

Productkenmerken:

 • Vervaardigd uit slagvast kunststof (HDPE)
 • Food grade of recycle materiaal
 • Hygiënisch ontwerp
 • Weer- en UV-bestendig
 • In de stapel belastbaar tot 3500 kg

Kunststof palletboxen: volume èn belastbaarheid

Onze palletboxen worden gespoten uit HDPE met een lage MFI, niet te vergelijken met die an onze gewone transportbakken. Geschikt voor levensmiddelen of uit gerecycleerd materiaal. Afhankelijk van de uitvoering dragen de kunststof palletboxen tot 4,5 ton in de stapel (6 hoog gestapeld, met elk 900 killo).

Zijwanden

Palletboxen leveren we in vier versies zijwanden:

 • Dicht met uitstulpende wanden
 • Geperforeerd met uitstulpende wanden
 • Dicht met vlakke wanden
 • Geperforeerd met vlakke wanden

Palletboxen in euroformaat met vlakke wanden zijn bijzonder sterk en perfect te ledigen. Geschikt voor industriële toepassing. Verkrijgbaar uit één stuk en in opvouwbare variant, zowel geperforeerd als (water)dicht.

De palletboxen met bolle, iets naar buiten buigende, wanden hebben een maximale capaciteit. Dankzij deze wanden is de nuttige inhoud 12 procent groter dan de variant met vlakke wanden. Ook deze Maxiboxen leveren we uit één stuk of in opvouwbare variant, geperforeerd of (water)dicht.

Bodemuitvoeringen

Verder bieden we keuze uit drie bodemuitvoeringen, meestal uit voorraad:

 • vier poten: voor de agri-industrie (de inhoud mag boven de box uitsteken)
 • twee sleden: betere stapeling, ook geschikt voor rollenbanen
 • drie sleden: industrieel gebruik, zwaar belastbaar voor bijvoorbeeld accurecycling of oud papier recycling bij drukkerijen.

Ook maatwerk palletboxen:

Verlengde palletboxVia een industriële spiegellasmachine lassen we kunststof palletboxen in de lengte, tot wel 4 meter lang en in de hoogte, meer dan 2 meter hoog aan elkaar. Hierdoor maken we extra grote palletboxen, die nooit via normaal spuitgieten te realiseren zijn. En even sterk als uit één stuk geproduceerde palletboxen.

Opvouwbare palletboxen:

bespaar ruimte bij retourtransport

Opvouwbare palletbox in de automotive

Populair door hun grote volume en economische opslagcapaciteit. U vindt onze inklapbare palletboxen vaak terug bij veelvuldig heen-en-weer transport van zware materialen en halffabricaten.

Hygiëne palletboxen:

eenvoudig grondig te reinigen

Hygiëne palletboxen: leverbaar in diverse kleuren

Hygiëne palletboxen hebben een minimum aan randen en ribben waar vuil en bacteriën zich kunnen nestelen. De poten zijn tot boven volledig open en zonder stoppen om dezelfde reden. Ondanks het beperkte eigen gewicht, heeft deze hygiëne palletbox een hoog draagvermogen. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals diverse kleuren, met wielen, met geperforeerde wanden en/of bodem, met inwerpklep.

Palletboxen uit één stuk

Populair zowel voor o.a. de opslag van zware materialen als bij groente en fruittelers voor het transporteren van grote hoeveelheden losse producten.

Naar producten

Opvouwbare palletboxen

Opvouwbaar voor veelvuldig en efficiënt heen-en-weer transport van o.a. zware materialen en haflfabrikaten.

Naar producten

Maatwerk palletboxen

Een derde van door ons geleverde verpakkingen bestaat uit in opdracht ontworpen, geproduceerd en samengesteld maatwerk

Naar producten

UN-gekeurde palletboxen

Gekeurd als verpakkingstype 11H2, toegelaten voor het vervoer van vaste en pasteuze gevaarlijke stoffen.

Naar producten
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.