Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Interieurs

Een derde van door ons geleverde verpakkingen bestaat uit in opdracht van de klant ontworpen, geproduceerd en samengesteld maatwerk. Wij beschikken zelf over de productiefaciliteiten, materialen en middelen om al bij afname van enkele eenheden maatwerk te realiseren, zelfs per stuk, maar ook voor grote serieproducties. Vaak betreft het een aanpassing of toevoeging aan een standaard product uit ons assortiment, ook worden volledig nieuwe producten ontwikkeld.


Vanuit een actieve samenwerking met de klant formuleert onze verkoop afdeling een afgebakende vraag met vereisten waaraan het product moet voldoen. Hierna gaat de afdeling productontwikkeling werken aan het ontwerp. Meedenken en het leveren van praktische, duurzame en kosteneffectieve producten zijn hierbij uit- gangspunt. Wij kunnen putten uit meer dan 30 jaar materiaalkennis en ervaring in het leveren van klantspecifieke producten.

Interieurs zijn een waardevol onderdeel in de supply chain:

 1. ze beschermen de inhoud tijdens opslag en transport
 2. ze standaardiseren en ordenen het aanleveren van de producten, waardoor automatische manipulatie mogelijk is

Wij leveren maatwerk interieurs van verschillende materialen en gebruiken diverse productiemethoden. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Per vraagstuk wordt gekeken welke materialen het beste ingezet kunnen worden. Om een complete verpakking te creëren worden de interieurs vaak gebruikt in combinatie met onze bakken en palletboxen. Ook leverbaar in ESD veilig materiaal.

automotive verpakkingcad tekening engels logsitiek

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Bakken en interieurs uit kunststof plaatmateriaal

Kunststof plaatmateriaal kun je net zo vormen als golfkarton. Op deze manier kun je dozen of vakverdelingen maken die extreem licht zijn en veel sterker dan karton. Kunststof plaatmateriaal wordt geproduceerd in diverse diktes en kleur naar keuze. De twee meest gebruikte kunststof plaatmaterialen zijn:

 • PP kanaalplaat
 • Aircell plaatmateriaal

Polypropyleen (PP) kanaalplaat

Uit kunststof kanaalplaat kunnen enkel- of dubbelwandige bakken worden gevouwen, vergelijkbaar met dozen van karton, maar dan veel sterker en duurzamer.

Afhankelijk van de toepassing wordt de keuze van het materiaal bepaald. Er is diversiteit aan diktes en soortelijk gewicht.

Polypropyleen kanaalplaat is vanwege zijn lage gewicht en grote stijfheid perfect geschikt voor lichtgewicht productdragers, magazijnbakjes of als interieur in een samengestelde verpakking. Het materiaal kan worden gefreesd en in grotere series gestanst.

kanaalplaat bakken

Aircell plaatmateriaal

Aircell plaatmateriaal is veel zwaarder belastbaar dan kanaalplaat, door de interne honingraat constructie. Buigen gaat alleen met speciale machines. De grote stijfheid maakt dit materiaal bij uitstek geschikt voor de constructie van opzetwanden op pallets. Bij een dikte van 15 mm zijn zulke wanden belastbaar tot wel 2 ton.

Aircell plaat is stijf genoeg om ook opzetwanden met open voorzijden te construeren. Waardoor producten in speciale maatwerk pockets geschoven kunnen worden. Deze pockets kunnen zowel van textiel als aircell plaatmateriaal gemaakt worden.

Onze technische tekenaars werken graag een voorstel voor u uit.

aircell pallet boxes

Lichtgewicht bakken en flight cases

kanaalplaat bak

De Europese regelgeving werkt naar een maximaal regelmatig te tillen gewicht van 12 kilo toe. Een bak van bijvoorbeeld 600 x 400 x 100 mm maken we al vanaf 600 gram, 1000 gram lichter dan een standaard spuitgegoten transportkrat van dezelfde afmetingen.

Met behulp van hoekstukken en profielen vervaardigen we grote, sterke en gemakkelijk stapelbare transportbakken en flightcases op maat.

Engels heeft inmiddels flink wat ervaring in maatwerk projecten.

Referenties:

Neem bij interesse vooral contact op met onze verkoop-afdeling waar een specialist u te woord kan staan.


Vraag hier uw offerte aan

Inzameling Tl-buizen en spaarlampen Frankrijk en Portugal

De inzamelcontainer is een uitermate milieuvriendelijk product: volledig gemaakt van makkelijk te recyclen plastic, lichtgewicht, met exacte afmeting voor het vervoeren van neonbuizen, zodat het onnodig transportvolume bespaard

Lees meer

Schuim interieurs

Er zijn verschillende mogelijkheden die Engels biedt om kwetsbare onderdelen veilig te verpakken in schuim.

Productietechnieken schuiminterieur

Voor het vervaardigen van standaard schuiminterieurs of een schuiminterieur op maat in kleine tot middelgrote series maken wij gebruik van diverse technieken:

 • stansen 
 • waterstraalsnijden 
 • frezen 
 • contoursnijden 

Afhankelijk van de toepassing kiezen we de juiste techniek van het vervaardigen van het schuiminterieur.

Voorgestanste schuiminterieurs

Engels heeft standaard voorgestanste schuimblokken in het assortiment, ook wel plukschuim genoemd. Met dit plukschuim is voor plastic bakken of kunststof koffers zeer eenvoudig een passend interieur samen te stellen. Plukschuim is een handig en prijsgunstig alternatief voor maatwerkschuim.

De handigheid van een standaard schuimblok plukschuim zit 'm in het weghalen van de voorgestanste blokjes schuim. Net zoveel als dat nodig is en u een schuiminterieur op maat hebt gemaakt en uw product perfect past in de onze kunststof bakken of kunststof koffers.

plukschuim interieur

Maatwerk schuiminterieurs

Een groot voordeel voor onze klant is het vervaardigen van maatwerk interieurs. Deze maatwerk schuim interieurs maken wij op basis van aangeleverde 3D-modellen van het te verpakken product. Heeft u geen 3D-model voorhanden? Dan maken we een interieur op maat op basis van een model dat wij dan vervolgens geleverd krijgen. Met ons team ontvangt het beste advies, engineering en productie van uw maatwerk interieur.

voorgestansd maatwerk schuim

Grote oplages schuiminterieurs

Voor het vervaardigen van interieurs in grotere oplages kiezen we voor matrijs gevormd schuim. Een groot voordeel van deze techniek is dat er vormdelen met een complexe geometrie gerealiseerd kunnen worden. Voorbeelden van materialen bij matrijsgevormd schuim zijn EPP (geëxpandeerd polypropyleen) en EPS (geëxpandeerd polystyreen).

Toepassingen schuiminterieurs

transportkoffer meetapparatuurSchuiminterieurs passen we toe in al onze kunststof bakken, kunststof koffers en palletboxen

 • voor het transport van gevoelige apapratuur, zoals camera's of meetinstrumenten. Een voorbeeld is de transportkoffer die we voor de watermeters van Oasen hebben gemaakt.
 • als deel van een samenstelling. Schuimdelen kunnen prima gelijmd worden op kanaalplaten en worden toegepast als buffer of als afstandhouder.
 • in een demo kofffer of showcase met cursusmateriaal

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze mogelijkheden voor plukschuim of schuiminterieurs op maat? Neem gerust contact met ons op, onze collega's van de afdeling Verkoop staan voor u klaar.

Wij staan u graag te woord

Schuimplaten Standaard of Maatwerk

Het uitgebreide assortiment schuimplaten ten behoeve van het veilig vervoeren of opslaan van uw kwetsbare product of apparatuur.

Naar producten

Vacuümvormen

Vacuümvormen is een productiemethode om uit een vlakke kunststofplaat een verpakkingsproduct te maken. 


Hoe werkt het

Het vacuümvormen van een verpakking werkt als volgt:

 • een kunststof plaat wordt in de machine geklemd en verwarmd
 • een mal komt vervolgens omhoog en de lucht wordt uit de machine gezogen
 • de kunststof plaat voegt zich om de mal en neemt de vorm van de mal aan
 • met behulp van een stansmes, lintzaag of frees wordt het verpakkingsproduct losgemaakt van de plaat
 • het resterende plaatmateriaal wordt versnipperd, zodat er nieuwe platen gemaakt kunnen worden

Gunstige prijs

De krachten die vacuümvorm mallen doorstaan zijn maar een fractie van de krachten die spuitgietmallen hebben te verdragen. De vacuümvorm mallen zijn dan ook zo'n 80% goedkoper. Vacuümvormen loont meestal bij series vanaf 250 eenheden. De mogelijkheden voor een vacuüm vormen verpakking zijn divers. We kijken graag samen met u naar uw ideeën.

Toepassingen

De vaccuümgevormde verpakking dient vaak als productdrager, tray of bak. Het is echter ook goed mogelijk vacuümgevormde interieurs en zelfs deksels te maken. De vacuümgevormde interieurs positioneren en beschermen de te vervoeren onderdelen. Als we kijken naar de klassieke oplossing dan zien we vaak een kunststof transportbak met daarin vacuümgevormde interieurs als productdrager. Als we verder kijken naar de moderne oplossing dan is het mogelijk de bak en de vacuümgevormde productdrager in 1 keer te vormen. De frames zijn in hoogte variabel, precies passend bij de inhoud.

Investering

De bak zorgt voor stapelbaarheid, het vacuümgevormde interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen. Dit is relatief duur, er moet voor één verpakking twee keer geproduceerd worden. Daarom investeerden we in vacuümvorm mallen met wisselstukken, die beide functies in zich verenigen. Voorbeeld afbeelding linksonder: transportbak met vacuümgevormde productdrager.

Materiaal

Voor het maken van taaie, slagvaste producten nemen we polyethyleen, als vormvastheid en precisie belangrijk zijn, kiezen we meestal (recycle) ABS. Voorbeeld afbeelding rechtsonder: de "BagageTUB", bedoeld om 'moeilijke' bagage zoals beautycases of rugzakken, op lopende banden probleemloos te vervoeren. 900 x 550 mm, uit HDPE, valbestendig en vrijwel onbreekbaar, o.a. gebruikt door Amsterdam Airport.

bagagetray schiphol

Textielinterieurs

textielinterieur

Textielinterieurs bieden een optimale bescherming aan krasgevoelige componenten. Een groot voordeel is dat ze flexibel zijn en daarom zeer geschikt voor producten met een ingewikkelde geometrie. Deze flexibiliteit biedt ook voordelen bij eventueel retourtransport van lege opvouwbare emballage.

We bieden keuze uit diverse materialen, waar in het bijzonder gekeken wordt naar de krasgevoeligheid van de te verpakken producten. De verschillende textielinterieurs leveren we in diverse materiaalsterkten, telkens afgestemd op het te verpakken product.

Ook is het mogelijk textielinterieurs te voeren met materialen zoals kanaalplaat of schuim. Kanaalplaat kan voor extra stabiliteit zorgen en schuim voor een nog betere bescherming van de producten.

Textielinterieurs kunnen gemonteerd worden in standaard kunststof bakken, maar bijvoorbeeld ook in een op maat gemaakte bak van kanaalplaat. We passen ze tevens toe in grotere uitvoeringen, zoals palletboxen, opvouwbare palletboxen en metalen rekken.

Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.