Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Vouwkratten

Euronorm vouwkratten zijn handig voor oneindig veel toepassingen. Opvouwbare kratten kennen als algemeen voordeel dat ze enorm veel ruimte besparen in ingevouwen toestand. Ze worden dan ook vaak ingezet als volumebesparing tijdens opslag of transport een grote rol speelt.

E-line vouwkratten

Engels E-line inklapbare kratten zijn zowel inzetbaar in de industrie als voor contact met levensmiddelen. De kratten zijn onderling en met andere Euronorm euronorm bakken stapelbaar. De inklapbare krat is gemaakt van PP materiaal geschikt voor gebruik tussen 0 – 70 graden en kan gewassen worden bij maximaal 80 graden. Dankzij het UV resistente kunststof behouden de inklapbare kratten ook in de buitenlucht hun oorspronkelijke kleur. Ondanks hun lichte gewicht kunnen ze gestapeld tot 20 kilo per krat dragen.

Product kenmerken inklapbare krat: 

 • onbreekbare voedingsmiddelengeschikte polypropyleen
 • ergonomische handgrepen met soft opening om de krat in en uit te klappen
 • uitstulpende wanden voor maximale inhoud
 • gladde binnenkant dus eenvoudig te reinigen
 • in lege toestand tot 70 procent plaatswinst
 • perfect stapelbaar, ook met andere Euronorm stapelbakken
 • vorst en hittebestendig en UV resistent dus kleurvast 
 • voorzien van labelvoorziening of etikethouder

Uitgebreid programma accessoires

Alle opvouwbare kratten kunnen geleverd worden met vele toebehoren om uw inhoud te beschermen, markeren, vervoeren en te verzegelen.
 • verzegelingen
 • interieurs
 • labelling
 • bedrukkingen
 • onderzetwagens

Verzegelingen

Verzegelingen gebruikt u niet alleen wegens kans op diefstal, maar ook vanwege aansprakelijkheid. Verzegelingen worden in verschillende industriële sectoren gebruikt i.c.m. onze (distributie)bakken om de merken en producten van klanten binnen de leveringsketen te vervoeren en te beschermen.

Als uw zending geopend wordt, wilt u namelijk zekerheid dat erin zit wat u erin deed. Door het gebruik van een insteekverzegeling of een staartverzegeling ziet de ontvanger in één oogopslag dat niemand bij de inhoud geweest is.

Interieurs

Om kwetsbare spullen tijdens vervoer extra te beschermen en te beveiligen voorzien we de distributiebakken van meermalig bruikbare oplossingen, zoals opvouwbare interieurs of "hangmappen" van textiel of klittenbanden voor fixatie op schokabsorberend schuim als duurzaam alternatief op vulmiddelen als kunststof chips. 

Labelling/bedrukkingen

Data omtrent inhoud, aflever- of retouradres reizen mee met de distributiebak door gebruik van etikethouder, stickeroppervlak, RFID tag of barcodering. daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van markering van distributiebakken: onuitwisbaar bedrukken door hotstamp, tampon of zeefdruk.

Projectmatig leveren we de opvouwbare kunststof krat ook in andere kleuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopers.

Opvouwbare grootvolume/palletboxen

Inklapbare of opvouwbare kratten leveren we ook in grotere uitvoeringen. Het grote volume en de economische opslagcapaciteit maakt een opvouwbare palletbox perfect voor het heen-en-weer transport van grotere producten en halffabricaten. De klapboxen zijn zeer sterk en duurzaam en geschikt voor handeling met heftrucks.

vouwkrat retail

Sectoren

Klap- of vouwkrat kopen voor specifieke sectoren? Engels levert al jaren opvouwbare kratten voor uiteenlopende toepassingen. 

 • voor de Agri sector levert Engels een opvouwbare krat die robuust, ruimtebesparend en sterk is. Deze vouwkrat is zonder gebruik van grendels uitklapbaar, waardoor er minder risico op slijtage is. De bodem en zijwanden van de kunststof krat zijn geperforeerd zodat ze goed ventileren en licht zijn van gewicht.
 • voor de Automotive levert Engels opvouwbare kratten en opvouwbare palletboxen (in de basis eigenlijk grote opvouwbare bakken) die zeer geschikt zijn voor het (heen-en-weer)transport van kwetsbare producten of onderdelen. Voorzien van interieur vormt de kunststof krat een slimme verpakking die maximaal rendement.
 • voor de Retail levert Engels talloze kunststof kratten voor de bevoorrading van onder andere winkels voor kleding en consumentengoederen, zoals Dille&Kamille.

Verschil tussen een vouwkrat en en klapkrat

Bij vouwkratten bestaan de wanden uit twee delen met een scharnierpunt in het midden over de lengte. De korte zijden van de vouwkrat hebben een scharnierpunt aan de bovenzijde en dienen als eerst naar binnen ingeklapt. Nu kunnen de wanden aan de lange zijden van de vouwkrat naar binnen dubbelgevouwen worden.

Bij ene klapkrat zijn de zijwanden uit één stuk en worden als geheel naar binnen geklapt. De vergrendelingen zitten ofwel aan de binnenkant van de lange zijde of bij onze E-line klapkrat zitten deze geïntegreerd in de handgrepen. De hoekconstructie maakt de klapkrat hoog belastbaar.

Euronorm Klapkratten

De E-line Euronorm klapkrat is levensmiddelengeschikt en gebruiksvriendelijk door ergonomische handgrepen met soft opening

Naar producten

Euronorm vouwkratten

De euronorm vouwkrat is in verschillende hoogtes uit voorraad leverbaar. De korte zijden hebben een scharnierpunt aan de bovenzijde en klikken vast in de bodem.

Naar producten

Opvouwbare kunststof palletboxen

Hygiëne zwaarlast palletboxen hebben dankzij de vormgeving maximaal rendement. Opgevouwen vormen de palletboxen een strak en glad pakket.

Naar producten

Grootvolume klapkratten

Serie grootvolume inklapbare bakken die los of met elkaar ingezet worden als meermalige verzendverpakking. Combineer de verschillende onderdelen tot de ideale verzend-unit.

Grootvolume klapkratten
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.