Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Kunststof afvalcontainers

Afvalcontainer kopen? Engels heeft een breed scala aan mogelijkheden om uw afvalinzameling met onze kunststof afvalcontainers in goede banen te leiden.

Soorten Afvalcontainers

U denkt er vast niet te veel over na, maar wist u dat een kliko een merknaam is voor een afvalcontainer? Bij Engels omvat ons assortiment plastic afvalcontainers (in de volksmond dus ook wel een Kliko genoemd)  2-wiel kunststof afvalcontainers van 60, 80, 120, 240 en 360 liter en ook 4-wiel kunststof afvalcontainers van 660, 770, 1000, 1100 en 1700 liter. De 2-wiel afvalcontainer noemen wij ook wel een minicontainer.
Engels houdt van de meeste afmetingen kunststof afvalcontainers tenminste 5 kleuren op voorraad. De verscheidenheid aan kleuren maakt een afvalcontainer zeer geschikt voor het gescheiden inzamelen van afval. Want we weten natuurlijk al lang dat afvalscheiding aan de bron het zuiverste resultaat geeft.

Samenstelling kunststof afvalcontainers

Iedere plastic afvalcontainer bestaat uit een HDPE (polyethyleen) romp en deksel. Het deksel van de kunststof afvalcontainer is voorzien van 2 handgrepen, zodat de minicontainer makkelijk te openen is voor de gebruiker. Elke plastic afvalcontainer voldoet aan de EN 840 norm. Engels kunststof afvalcontainers worden uitsluitend geproduceerd van nieuw materiaal, zijn UV- en vorstbestendig en vrij van cadmium en andere zware materialen.

Niet altijd de beste oplossing

Een plastic afvalcontainer is echter niet altijd de beste oplossing.  Engels zou Engels niet zijn om naast de kunststof afvalcontainers ook slimme papier- en glaskorven en kunststof bermbakken met en zonder hengsels voor papier, glas, biofractie en KCA in haar assortiment te voeren. Daarnaast leveren we ook nog stalen afvalcontainers uit voorraad!

Specialist in accessoires voor vuilcontainers

Vanwege de multi-inzetbaarheid van met name onze 2-wiel minicontainers, hebben we in de loop der jaren specifiek voor deze productgroep speciale deksels ontwikkeld. Dat hebben wij heel gericht gedaan voor de kunststof afvalcontainers die een speciale toepassingen hebben zoals de inzameling van papier (ook vertrouwelijk papier), plastic flessen, glas en/of blik.
Daarnaast kunnen wij al onze kunststof afvalcontainers met 2 of 4 wielen voorzien van:

  • dekselopeners 
  • trekstangen 
  • papiersleuven 
  • glasrozetten 
  • driekantsloten 
  • zwaartekracht en automatic sloten, apart of in combinaties. 

De sloten hebben wij in ons assortiment om er voor te zorgen dat niet iedereen bij de inhoud van uw container kan. Daarmee sluit u diverse risico's uit met betrekking tot waardevolle goederen, ongewenste afvaldumping, gevaarlijke stoffen, veilig containertransport en voldoet u aan eventuele verzekeringseisen.

UN gekeurde kunststof afvalcontainers

Bij inzameling van afval(stoffen) is het belangrijk om te weten of de betreffende kunststof afvalcontainer geschikt is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vaste gevaarlijke stoffen. De Engels kunststof afvalcontainers hebben met succes beproevingen doorstaan, waardoor ze officieel toegelaten zijn voor het vervoeren van allerlei vaste gevaarlijke stoffen van klasse I en II, zoals bijvoorbeeld asbest of oliefilters. Standaard voorzien van opdruk en driekantslot. Wij geven u graag advies over wat wel en niet in de UN gekeurde plastic afvalcontainer mag.

Interieurs

Door gebruik te maken van interieurs in een plastic afvalcontainer kan men profiteren van de maximale container capaciteit. De interieurs stimuleren recycling gewoonten, verhogen de functionaliteit van de kunststof container en zorgen voor praktische afvalstromen.

Kunststof minicontainers – 2 en 4 wiel

De 2- en 4-wiel minicontainers zijn in diverse volumes en kleurcombinaties uit voorraad leverbaar.

Kunststof minicontainers – 2 en 4 wiel

Stalen 2 en 4 wiel-containers

Soms heeft staal de voorkeur wegens brandgevaar door vandalisme. Of omdat u een eigen RAL kleur of hamerslag coating wenst.

Stalen 2 en 4 wiel-containers

2-wiel containers evenementen

De afvalcontainers kunnen ook voorzien worden van een boldeksel en inwerpopening met afdichtingsflap tegen reukhinder en insecten.

2-wiel containers evenementen

Toebehoren 2- en 4-wiel minicontainers

Alle accessoires, pedaalopeners, heftruckopname, trekstangsystemen, etc. zijn per soort minicontainer gecombineerd bruikbaar

Toebehoren 2- en 4-wiel minicontainers

Huis-aan-huis inzameling

Inzamelkorven zijn bedoeld voor het scheiden van glas en papier, zowel thuis als op het werk. Thuis nemen ze gestapeld weinig ruimte in en op kantoor of school staan ze strak langs het bureau.

Huis-aan-huis inzameling

Toebehoren 2- en 4-wiel minicontainers

Bovendien voorziet Engels standaard afvalcontainers van vele opties, zoals brievenbuskleppen, opnames voor heftrucks, voetpedaal dekselopeners, trekstangsystemen voor het koppen tot treintjes.

Toebehoren 2- en 4-wiel minicontainers
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.