Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Kunststof afvalcontainers

Afvalcontainer kopen? Engels heeft een breed scala aan mogelijkheden om uw afvalinzameling met onze kunststof containers in goede banen te leiden.

Soorten afvalcontainers (kliko)

U denkt er vast niet te veel over na, maar wist u dat kliko een merknaam is voor een afvalcontainer? Bij Engels omvat ons assortiment plastic afvalcontainers (in de volksmond dus ook wel een kliko genoemd), 2-wiel afvalcontainers van 60, 80, 120, 240 en 360 liter en ook 4-wiel afvalcontainers van 660, 770, 1000, 1100 en 1700 liter. De 2-wiel container noemen wij ook wel een minicontainer, maar ook deze wordt nog regelmatig een kliko genoemd. 
Bij Engels kunt u afvalcontainers kopen in tenminste 5 kleuren en vele afmetingen, welke veelal direct uit voorraad leverbaar zijn. De verscheidenheid aan kleuren maken afvalcontainers zeer geschikt voor het gescheiden inzamelen van afval. Want wij weten natuurlijk al lang dat afvalscheiding aan de bron het zuiverste resultaat geeft.

Samenstelling afvalcontainers

Iedere plastic afvalcontainer, oftewel kliko, bestaat uit een HDPE (polyethyleen) romp en deksel. Het deksel van plastic afvalcontainers is voorzien van 2 handgrepen, zodat de minicontainer makkelijk te openen is voor de gebruiker. Alle afvalcontainers van Engels voldoen aan de EN 840 norm. Onze afvalcontainers worden uitsluitend geproduceerd van nieuw materiaal, zijn UV- en vorstbestendig en vrij van cadmium en andere zware materialen.

Niet altijd de beste oplossing

Een afvalcontainer (kliko) is niet altijd de meest passende oplossing. Engels zou Engels niet zijn om naast afvalcontainers ook praktische papier- en glaskorven en kunststof bermbakken met of zonder hengsels voor papier, glas, biofractie en KCA in haar assortiment te hebben. Daarnaast leveren we ook stalen afvalcontainers uit voorraad. Wilt u een afvalcontainer kopen? Bedenk dan goed welke afvalcontainers het beste geschikt zijn voor uw situatie en toepassing. 

Specialist in accessoires voor vuilcontainers

Container papierVanwege de multi-inzetbaarheid van met name onze 2-wiel minicontainers (kliko), hebben we in de loop der jaren specifiek voor deze productgroep speciale deksels ontwikkeld. Dat hebben wij heel gericht gedaan voor de kunststof afvalcontainers die een speciale toepassingen hebben zoals de inzameling van papier (ook vertrouwelijk papier), plastic flessen, glas en/of blik.
Wij kunnen al onze plastic afvalcontainers met 2 of 4 wielen voorzien van:

  • dekselopeners 
  • trekstangen 
  • papiersleuven 
  • glasrozetten 
  • driekantsloten 
  • zwaartekracht en automatic sloten, apart of in combinaties. 

De sloten hebben wij in ons assortiment om er voor te zorgen dat niet iedereen bij de inhoud van uw afvalcontainer of kliko kan. Daarmee sluit u diverse risico's uit met betrekking tot waardevolle goederen, ongewenste afvaldumping, gevaarlijke stoffen, veilig containertransport en voldoet u aan eventuele verzekeringseisen omtrent afvalcontainers. 

UN gekeurde kunststof containers

Bij inzameling van afval(stoffen) is het belangrijk om te weten of de betreffende afvalcontainer of kliko geschikt is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vaste gevaarlijke stoffen. De Engels afvalcontainers hebben met succes beproevingen doorstaan, waardoor ze officieel toegelaten zijn voor het vervoeren van allerlei vaste gevaarlijke stoffen van klasse I en II, zoals bijvoorbeeld asbest of oliefilters. De UN gekeurde afvalcontainers kunnen standaard worden voorzien van opdruk en driekantslot. Wilt u een UN gekeurde afvalcontainer kopen? Wij geven u graag advies over wat wel en niet in de UN gekeurde afvalcontainers mag.

Interieurs voor afvalcontainers

Door gebruik te maken van interieurs in afvalcontainers kan men profiteren van de maximale capaciteit. De interieurs in afvalcontainers stimuleren recycling gewoonten, verhogen de functionaliteit en zorgen voor schone en goed recyclebare afvalstromen. Bij Engels kunt u bijvoorbeeld afvalcontainers kopen met een interieur voor de inzameling van koffiebekers. Het afvalvolume wordt met maar liefst 75% verminderd, doordat de bekers niet meer los in de afvalcontainers of kliko worden gegooid. 

Kunststof minicontainers – 2 en 4 wiel

De 2- en 4-wiel minicontainers zijn in diverse volumes en kleurcombinaties uit voorraad leverbaar.

Kunststof minicontainers – 2 en 4 wiel

Stalen 2 en 4 wiel-containers

Soms heeft staal de voorkeur wegens brandgevaar door vandalisme. Of omdat u een eigen RAL kleur of hamerslag coating wenst.

Stalen 2 en 4 wiel-containers

2-wiel containers evenementen

De afvalcontainers kunnen ook voorzien worden van een boldeksel en inwerpopening met afdichtingsflap tegen reukhinder en insecten.

2-wiel containers evenementen

Toebehoren 2- en 4-wiel minicontainers

Alle accessoires, pedaalopeners, heftruckopname, trekstangsystemen, etc. zijn per soort minicontainer gecombineerd bruikbaar

Toebehoren 2- en 4-wiel minicontainers

Huis-aan-huis inzameling

Inzamelkorven zijn bedoeld voor het scheiden van glas en papier, zowel thuis als op het werk. Thuis nemen ze gestapeld weinig ruimte in en op kantoor of school staan ze strak langs het bureau.

Huis-aan-huis inzameling

Toebehoren 2- en 4-wiel minicontainers

Bovendien voorziet Engels standaard afvalcontainers van vele opties, zoals brievenbuskleppen, opnames voor heftrucks, voetpedaal dekselopeners, trekstangsystemen voor het koppen tot treintjes.

Toebehoren 2- en 4-wiel minicontainers
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.