Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Ademluchtflessen-bak

Voor diverse brandweercorpsen in Nederland, België en Frankrijk maken wij maatwerk bakken voor de opslag en transport van zware materialen, zoals ademluchtflessen. Inmiddels maken we deze bak ook voor duikscholen, veiligheidsbureaus en ziekenhuizen.

ademluchtfles

De ademluchtflessenbak

Als basis voor de ademluchtflessen-bakken nemen we onze E-line stapelbakken. Deze serie euronorm bakken zijn al jaren in gebruik bij de verschillende brandweren waardoor onze ademluchtflessen-bak perfect onderling stapelbaar is en past in de inrichting van de voertuigen. Veel maatwerk producten beginnen bij een bestaande kunststof bak, omdat deze de optimale constructieve eigenschappen heeft die zorgen voor sterkte en hanteerbaarheid.

Afhankelijk van de afmetingen van de cilinder flessen, maken we de meest geschikte combinatie van bak en vakverdeling. Inmiddels hebben voor verschillende typen cilinderflessen (duikflessen, gasflessen of persluchtflessen) al een variant gemaakt.

De cilinderflessenbak is samengesteld uit :

 • E-line stapelbare euronorm bak, met gesloten bodem en wanden:
  • 600x400x425 mm (art.nr. EN-6442-1-7)
 • E-line stapelbare euronorm bak, met gesloten bodem en wanden afhankelijk van de hoogte van de fles:
  • 600x400x225 mm (art.nr. EN-6422-2-7)
  • 600x400x278 mm (art.nr. EN-6428-2-7)
  • 600x400x325 mm (art.nr. EN-6432-2-7)
 • Afsluitbaar scharnierend deksel in drie versies oplopend in belastbaarheid, resp.:
  • standaard scharnierend deksel (art.nr. EN-64-1-7 S)
  • regenwaterdicht klemdeksel met rubberafdichting (art.nr. 20-00252 D)
  • versterkt spatwaterdicht deksel belastbaar tot 120 kilo (art.nr. 37-6410 R)

De werkwijze

De twee bakken worden op elkaar gelast en geniet, waarbij de bak met open handgrepen bovenop komt. In de bovenste bak worden gaten in de bodem gefreesd met de diameter van de persluchtfles en in de onderste bak wordt een vakverdeling geplaatst met op 70 mm van de bodem hetzelfde gatenpatroon als in de bovenste bak. Afhankelijk van de diameter kunnen er 4, 5 of 6 flessen in één bak.

cilinderflessen transportbak met standaard deksel composietflessen transportbak met versterkt scharnierdeksel

Meerdere varianten mogelijk

Onze montage-afdeling heeft al meerdere uitvoeringen gemaakt. Variaties in hoogte en breedte voor flessen of andere zware cilindervormige artikelen is daarom ook geen probleem. Voor de Brandweer Limburg maakten we een variant met hard kunststof kokers in de bakken gelast. In combinatie met een transportroller en een zelfde euronorm stapelbak voor de gelaatstukken, heb je de hele uitrusting georganiseerd en hanteerbaar bij elkaar. 

Samengesteld of compleet nieuw product

Een derde van door ons geleverde verpakkingen bestaat uit in opdracht van de klant ontworpen, geproduceerd en samengesteld maatwerk. Onze assemblage afdeling heeft ruime expertise op het gebied van frezen, zagen, lassen, lijmen en nieten van diverse soorten kunststof. Op deze manier liggen alle afmetingen van maten bakken, palletboxen en pallets binnen ons bereik.

Daag ons uit! Bel 040 26 29 222 of mail naar [email protected]

Lees hier meer over de verschillende productietechnieken en samengestelde producten die wij in ons programma hebben.

Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.