Historie van Engels

Geschiedenis van Engels Logistiek BV en de Engels Groep

1955
Jan Engels

Ons bedrijf werd officieel opgericht door inschrijving bij de Kamer van Koophandel in Tilburg, 1-1-1960 door Jan Engels, mijn vader (hoewel hij sinds 1955 als zelfstandig agent werkte). Hij begon met het leveren van machines en onderdelen aan de textielindustrie. Maar daarnaast ook stellingen en bakken, bakwagens en spinkannen uit fiber, een materiaal dat als voorloper van kunststof kan worden gezien. Toen in 1968 de productie van confectie textiel in Nederland stopte, wist Jan Engels te overleven door andere klanten te vinden voor zijn stellingen, bakken en karren.

1985
overname engels logistiek

In 1985 nam de tweede generatie, ik, ondersteund door een collega-manager het roer over en besloot het productprogramma te concentreren op kunststof bakken voor milieu en logistiek. We hadden toen een omzet van € 650.000.

1997
history-1

In 1990 volgde de verhuizing van Tilburg naar de plaats Son (vlakbij Eindhoven), in 1996 werd Engels Logistics NV in Zonhoven, België opgericht, in 2000 verhuisde het hoofdkantoor van de beginnende Groep naar de huidige locatie in Eindhoven

2005
Engels Manutention & Environnement SARL

Op 1-1-2005 werd in de regio Rijsel, Frankrijk, Engels Manutention & Environnement SARL opgericht en op 1-7-2006 in Lissabon Engels Logística e Ambiente LDA. Engels Behältertechnik GmbH, productiefabriek voor de Engels Group van staalproducten zoals ondergrondse afvalbakken, maar ook van stalen onderdelen voor afvalbakken en transportbakken, werd opgericht op 10-4-2008. In maart 2008 werd ik de enige aandeelhouder.

2011
Norah Plastics nv

In België is Norah Plastics NV per 1-6-2011 bij de groep gekomen, veel ervaring in food handling bakken, pallets en dozen.

2020
engels logistiek

Vanaf 1 mei 2020 is ons hoofdkantoor gevestigd aan Park Forum in Eindhoven. Onze huidige locatie sluit beter aan bij de toegenomen productiefaciliteiten en het grotere magazijn, gericht op snelle levering.

2023
protechnic ltd

Protechnic Ltd is een productiebedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat al meer dan 25 jaar high-end koffers en beschermende schuimrubberen interieurs levert aan industrie, defensie en aan een hele range andere branches. Met deze acquisitie heeft Engels Group de mogelijkheid om haar bestaande klanten op het Europese vasteland te voorzien van deze unieke op maat gemaakte producten en kan zij ook het leveringsprogramma van Engels in het Verenigd Koninkrijk verder uitrollen.

Search engine powered by ElasticSuite
Spinner