Automatisering en toegangsregistratie

product(en)

Sorteren op: Exit Sorting

  • Volgorde:
  • Prijs:
Sorteren op chevron-down

Sorteren op: Exit Sorting

  • Volgorde:
  • Prijs:

cms bs Engels levert een compleet geautomatiseerd systeem voor het beheren van boven- en ondergrondse containerparken. Het Container Management Systeem (CMS) is modulair van opzet en gebaseerd op “best practice”.

Het is uitermate gebruiksvriendelijk, te koppelen aan diverse soorten databases en heeft een zeer flexibele import/export van data. Daarnaast is het CMS eenvoudig te “customizen” (logo’s, foto’s, layout e.d.) Een gebruiker kan simpelweg de modules kiezen die van toepassing zijn in een betreffende gemeente.

Het CMS is bovendien uitermate geschikt voor de verwerking van de data gegenereerd door elektronische toegangssystemen (diftar, chipcard). Met behulp van de door het CMS gegenereerde management informatie kunnen de operationele en financiële activiteiten worden geoptimaliseerd.

Container Management Systeem

Het webbased container management systeem (CMS) is een in eigen beheer ontwikkeld management systeem, voor het beheren van minicontainers, (semi)bovengrondse en ondergrondse containers. Het CMS is geprogrammeerd op een open source programma (PHP) en is compatible met diverse databases, waaronder: • Microsoft SQL-SERVER • MySQL • Oracle

Het CMS-pakket is modulair opgebouwd en bevat onder andere de volgende modules:

Serviceportal

Serviceportal borgt de registratie en coördinatie van onderhoudsen reparatiewerkzaamheden. Het gebruiksvriendelijke dashboard is ontwikkeld om servicecalls, containerbeheer, onderhoud & reparaties, kosten, planning en statusoverzichten te genereren voor het gehele afvalinzamelsysteem.

Met behulp van de geïntegreerde zoekfunctionaliteit, is de gewenste container, organisatie of order snel te vinden in het CMS. Het is eenvoudig om wijzigingen door te voeren, informatie te vinden en updates uit te voeren in het containerbeheerprogramma. Het CMS is responsive voor mobiele devices zoals tablets en smartphones. Zo kan onderweg of op locatie informatie vastgelegd en geraadpleegd worden, en is het mogelijk de juiste mensen te informeren en begeleiden naar de juiste locatie (route en planning).

Milieuparken

De module Milieuparken is ontwikkeld om milieuparken en brengstations te integreren en beheren in het management systeem. Per milieupark en afvalverwerker kunnen afvalstromen beheerd worden. Uitgaande en ingaande afvalstromen kunnen worden geïmporteerd. Dit kan op drie manieren; manueel, semi-automatisch of automatisch door middel van een directe koppeling.

forecast Forecast

Met deze module is het mogelijk vroegtijdig in te spelen op (verwachte) ontwikkelingen. Analyses zijn te maken met behulp van variabelen zoals standtijden, gewicht bij lediging, dagfactor (in geval van vulgraadmeting), maandfactor en beschikbare voertuigen. De analyses worden ook gebaseerd op historische gegevens in combinatie met de actuele informatie. Op deze manier is het mogelijk vooraf in te schatten of er donderdag of vrijdag een extra lediging noodzakelijk is op locatie X, om het weekend door te komen. Efficiënt plannen wordt eenvoudiger en effectiever en voorkomt tevens klachten van de eindklant.

De informatie omtrent vulgraden en ledigingen zorgt ervoor dat containers met een te lage vulgraad niet onnodig geleegd worden. Vervoersbewegingen kunnen hiermee teruggebracht worden en de vulgraden van containers worden hoger. In de praktijk is zelfs aangetoond dat vulgraden boven de 90% realiseerbaar zijn. Wat tevens bijdraagt aan het reduceren van de CO2-uitstoot van uw bedrijf.

module-ondergrondse Ondergrondse containers

De module Ondergronds genereert een dashboard voor zowel containerstatus als passenbeheer. De elektronica in de bovengrondse en (semi-)ondergrondse containers communiceert met het management systeem. Informatie als vulgraden, storingen en events worden daardoor gerapporteerd in deze module. Het passenbeheer kent de volgende functionaliteiten: uitgifte van passen, blokkeren van passen, innemen van passen en melden van storingen.

Minicontainers

Door het chippen en registreren van de containers is de informatie te koppelen aan de uitzetlocatie. In de module Minicontainers wordt een compleet overzicht gegeven van de geregistreerde minicontainers en worden gegevens uit de ledigingsvoertuigen gekoppeld aan het bestand. Daarnaast is mutatiebeheer van de minicontainers mogelijk.

Planning en Lediging

planningsmodule De planningsmodule maakt een routeplanning en kan huidige routes optimaliseren. Routeoptimalisatie wordt mogelijk gemaakt door het (her)groeperen van locaties, waarbij rekening gehouden wordt met wijken en deelwijken. Zo kan een grove planning op basis van een voorselectie inzichtelijk gemaakt worden. De koppeling met Google Maps zorgt voor de meest ideale inzamelroute. De gemaakte routes zijn vervolgens te exporteren naar navigatiesystemen zoals Tomtom, Garmin en Android/IOS.

De gewichten gemeten bij de lediging worden gerapporteerd en verwerkt voor de volgende planningen/forecasts.

Facturatie

De facturatiemodule zorgt voor de financiële afwikkeling. De geregistreerde afvalbewegingen worden verwerkt tot factuur of beschikbaar gesteld aan het facturatieprogramma van derden.

Management informatie

Deze module genereert uitgebreide managementrapportages, zoals:

 • Efficiëntie van gereden routes
 • Aantal storingen en samenhangende kosten
 • Vulgraden
 • Benodigde mensen en middelen per dag / week / maand
 • Facturatie en andere financiële gegevens

Ieder gewenst managementrapport is in overleg toe te voegen.

Dataopslag

Een eigen serverpark met externe back-up of cloud-omgeving zorgt ervoor dat uw CMS-informatie ontvangen en bewaard wordt en geeft deze door aan uw dienstverlener.

Toegangsregistratie/DifTar

registreren diftar chips Aan de hand van een adressenbestand koppelt onze software een uniek chipnummer aan de betreffende container. Het chipnummer wordt vertaald naar een barcode en deze wordt vervolgens afgedrukt op een adresetiket. Iedere geschreven chip wordt automatisch gecontroleerd met behulp van onze speciale apparatuur. Engels levert verschillende types DifTar chips, chiphulzen en etiketten t.b.v. containermanagement, geschikt voor alle containers en de meeste software systemen.

Het toegangscontrolesysteem van Engels is een modulair opgebouwd systeem ten behoeve van (semi)ondergrondse afvalcontainers. De basis is het gecontroleerd openen van de trommel van de ondergrondse container, maar het systeem kan nog veel meer. Het toegangscontrolesysteem wordt van spanning voorzien door een batterij. Hierdoor is de container onafhankelijk van het elektriciteitsnet en de bijbehorende kosten. Optioneel is een accu/zonnecel in plaats van een batterij.

De toegangscontrole bestaat uit een kunststof behuizing met een besturingsprint of display voorzien van leds voor statusweergave. Standaard is de toegangscontrole voorzien van een RFID-kaartlezer zodat gebruik kan worden gemaakt van toegangspassen. Optioneel kan de toegangscontrole worden uitgerust met:

 • Communicatie (GPRS)
 • Grafisch Display
 • Muntautomaat
 • Ultrasone sensor (vulgraadmeting)
 • GPS (localisatie)

De toepassing van een toegangscontrole op een (semi-)ondergrondse container biedt een aantal significante voordelen:

 • Veiligheid
 • Regulatie afval
 • Misbruikpreventie
 • Afrekenen per inworp
 • Monitoring

De toegangscontroles kunnen geplaatst geleverd worden voor al onze ondergrondse- en semi-ondergrondse afvalcontainers. De toegangscontrole kan bestaan uit een eenvoudige drukknop tot aan een gecodeerde chipcard, te gebruiken met een white of black list. De vulgraad wordt gemeten en samen met andere data doorgestuurd per GSM/GPRS of andere gewenste overdrachtsvorm.

Meer weten? Download de datasheet >>

Search engine powered by ElasticSuite
Spinner