Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Bakken en interieurs uit kunststof plaatmateriaal

Kunststof plaatmateriaal kun je net zo vormen als golfkarton. Op deze manier kun je dozen of vakverdelingen maken die extreem licht zijn en veel sterker dan karton. Kunststof plaatmateriaal wordt geproduceerd in diverse diktes en kleur naar keuze. De twee meest gebruikte kunststof plaatmaterialen zijn:

  • PP kanaalplaat
  • Aircell plaatmateriaal

Polypropyleen (PP) kanaalplaat

Uit kunststof kanaalplaat kunnen enkel- of dubbelwandige bakken worden gevouwen, vergelijkbaar met dozen van karton, maar dan veel sterker en duurzamer.

Afhankelijk van de toepassing wordt de keuze van het materiaal bepaald. Er is diversiteit aan diktes en soortelijk gewicht.

Polypropyleen kanaalplaat is vanwege zijn lage gewicht en grote stijfheid perfect geschikt voor lichtgewicht productdragers, magazijnbakjes of als interieur in een samengestelde verpakking. Het materiaal kan worden gefreesd en in grotere series gestanst.

kanaalplaat bakken

Aircell plaatmateriaal

Aircell plaatmateriaal is veel zwaarder belastbaar dan kanaalplaat, door de interne honingraat constructie. Buigen gaat alleen met speciale machines. De grote stijfheid maakt dit materiaal bij uitstek geschikt voor de constructie van opzetwanden op pallets. Bij een dikte van 15 mm zijn zulke wanden belastbaar tot wel 2 ton.

Aircell plaat is stijf genoeg om ook opzetwanden met open voorzijden te construeren. Waardoor producten in speciale maatwerk pockets geschoven kunnen worden. Deze pockets kunnen zowel van textiel als aircell plaatmateriaal gemaakt worden.

Onze technische tekenaars werken graag een voorstel voor u uit.

aircell pallet boxes

Lichtgewicht bakken en flight cases

kanaalplaat bak

De Europese regelgeving werkt naar een maximaal regelmatig te tillen gewicht van 12 kilo toe. Een bak van bijvoorbeeld 600 x 400 x 100 mm maken we al vanaf 600 gram, 1000 gram lichter dan een standaard spuitgegoten transportkrat van dezelfde afmetingen.

Met behulp van hoekstukken en profielen vervaardigen we grote, sterke en gemakkelijk stapelbare transportbakken en flightcases op maat.

Engels heeft inmiddels flink wat ervaring in maatwerk projecten.

Referenties:

Neem bij interesse vooral contact op met onze verkoop-afdeling waar een specialist u te woord kan staan.


Vraag hier uw offerte aan

Inzameling Tl-buizen en spaarlampen Frankrijk en Portugal

De inzamelcontainer is een uitermate milieuvriendelijk product: volledig gemaakt van makkelijk te recyclen plastic, lichtgewicht, met exacte afmeting voor het vervoeren van neonbuizen, zodat het onnodig transportvolume bespaard

Lees meer
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.