Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Bakken en interieurs uit kunststof plaatmateriaal

Kunststof plaatmateriaal kun je net zo vormen als golfkarton. Op deze manier kun je dozen of vakverdelingen maken die extreem licht zijn en veel sterker dan karton. Kunststof plaatmateriaal wordt geproduceerd in diverse diktes en kleur naar keuze. De twee meest gebruikte kunststof plaatmaterialen zijn kanaalplaat en Aircell plaatmateriaal. 

Polypropyleen kanaalplaat

recyclage neon

Polypropyleen kanaalplaat is vanwege het lage gewicht en grote stijfheid perfect geschikt voor productdragers en vakverdelingen. Het materiaal kan worden gefreesd en in grotere series gestanst. Afhankelijk van de toepassing wordt de keuze van het materiaal bepaald. Er is diversiteit aan diktes en soortelijk gewicht. 

Kanaalplaat is ook geschikt voor de fabricage van grote bakken. Zeker als het de bedoeling is dat ze voor mensen hanteerbaar moeten blijven. De Europese regelgeving werkt naar een maximaal regelmatig te tillen gewicht van 12 kilo toe. Een bak van bijvoorbeeld 600 x 400 x 100 mm maken we al vanaf 600 gram, 1000 gram lichter dan een standaard spuitgegoten transportkrat van dezelfde afmetingen. Met behulp van hoekstukken en profielen vervaardigen we grote, sterke en gemakkelijk stapelbare transportbakken op maat. 

De inzameling van alle Franse TL-buizen verloopt al enkele jaren in onze pallets met opvouwbare wanden van kanaalplaat.

Aircell plaatmateriaal

Aircell plaatmateriaal is veel zwaarder belastbaar dan kanaalplaat, door de interne honingraat constructie. Buigen gaat alleen met speciale machines. De grote stijfheid maakt dit materiaal bij uitstek geschikt voor de constructie van opzetwanden op pallets. Bij een dikte van 15 mm zijn zulke wanden belastbaar tot wel 2 ton.

Aircell plaat is stijf genoeg om ook opzetwanden met open voorzijden te construeren. Waardoor producten in speciale maatwerk pockets geschoven kunnen worden. Deze pockets kunnen zowel van textiel als aircell plaatmateriaal gemaakt worden. Aircell plaat leent zich uitstekend voor de vervaardiging van verpakkingen in kleine series. Werk wat wij graag op onze eigen assemblage- afdeling uitvoeren.

flight casefrontloaderaircell palletbox

Verhuizing Nederlandse leger met Engels opvouwbare palletboxen

Engels heeft de tender, die uitgeschreven was voor het verpakkingsmateriaal voor de verhuizing van het Nederlandse leger vanuit Uruzgan, weten te verwerven.

Lees meer
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.