Mengbakken Karditsel

Ambachtelijke kaasmakerij Karditsel kiest voor de mengbakken van Engels.

Bij Engels beschikken wij over een reeks standaard- en maatwerkoplossingen geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij stellen u graag voor aan één van onze klanten uit deze branche, een kaasmakerij met een verhaal op mensenmaat.

Meesters in Geitenkaas

Karditsel ontstond in 2015 uit een fair samenwerkingsverband tussen twee bioboeren en twee kaasmakers. Met grondstoffen uit een biologisch landbouwsysteem creëren de kaasmakers sindsdien authentieke, rauwmelkse geitenkazen die bekend staan voor hun hoogwaardige kwaliteit.

Sinds 2015 heeft Engels al een fijne samenwerking met Karditsel, waarbij zij o.a. gebruik maken van onze 200 liter mengbak. Hierin mengen zij stremsel met (licht) verwarmde melk. Afhankelijk van het product is dat 22 °C of 34 °C. Dus geen pasteurisatie waarbij de melk tot 73 °C wordt opgewarmd en dan weer afgekoeld. Door de rauwmelkse verwerking blijven alle nuttige bestanddelen in de melk behouden, met name melkzuurbacteriën, gisten, schimmels, enzymen en vitaminen.

Na 24 uur is het mengsel wrongel geworden, die vervolgens in de kaasvormen geschept kan worden. Mede dankzij onze mengbakken, kunnen zij heerlijke ambachtelijke kazen maken.

kaasmakerij
hygiene bak
kaasmakerij

Grootvolume hygiëne bakken

Engels levert diverse soorten hygiënische grootvolumebakken zoals, meng- en spoelbakken, pekelbakken, opslagbakken voor bulk en ingrediënten dispensers. 
De spoel- en mengbakken van Engels worden vaak ingezet in de levensmiddelenindustrie en dan voornamelijk voor de (bulk) opslag van voedsel zoals olijven en chocolade, maar ook voor de mise en place. 

Bent u ook op zoek naar hygiëne grootvolumebakken die passen bij uw bedrijf? Wij denken graag met u mee, voor zowel grote als kleine series.