Engels Logistiek in Eindhoven heeft de expertise in huis om de transitie naar het verminderen van huishoudelijk restafval te begeleiden. Samen met gemeentelijke instellingen realiseert Engels Logistiek mooie afval inzamel projecten die de circulaire economie een stapje dichterbij brengt.

De roep van gemeentes om afval als grondstof te kunnen benutten wordt steeds luider. Er zijn al diverse gemeentelijke projecten gestart om afvalscheiding en -inzameling bij zowel hoogbouw als laagbouw aanzienlijk te verbeteren. De doelstelling van gemeentes om in 2020 nog maximaal 100 kg aan restafval per inwoner per jaar te realiseren maakt het nog beter scheiden van afval noodzakelijk. Engels Logistiek is niet alleen met het assortiment, maar juist met kennis en ervaring de partner bij uitstek voor gemeentes in de transitie van afval naar grondstof. Gemeentes met de ambitie om bij te dragen aan een circulaire economie kunnen bij Engels terecht.

Bakfiets gemeentelijke inzameling

Pilot

Een gemeente In de omgeving van Eindhoven is gestart met een pilot; het deur aan deur inzamelen van de diverse afvalstromen. Voor groente- en fruitresten (GF) heeft deze gemeente gekozen voor een kleine, handzame 23 liter emmer met een draaghengsel. De inzamelaar komt tweemaal per week langs in een speciaal ontwikkelde elektrische transportfiets om de verschillende afvalstromen op te halen.

Het doel is meerledig:

* Minder restafval
* Lagere kosten
* Extra lokale werkgelegenheid
* Minder verkeersbelasting

Voor deze pilot heeft Engels ruim 1000 stuks GF-emmers geleverd.


Emmer Brussel

Win-win situatie

Het kan echter nog voortvarender. De gemeente Brussel is direct ingesprongen op deze problematiek. De vestiging van Engels Logistics in Beringen in België heeft reeds een eerste opdracht van 15.000 GF-emmers binnen. Brussel Net, de partij verantwoordelijk voor de afvalinzameling in de 19 Brusselse gemeenten, heeft gekozen voor deze handzame emmer voor het inzamelen van voedingsafval. De emmers (in de kleur oranje) worden in fases over de hele stad uitgerold. Voor de inwoners van Brussel een teken dat hun gemeente het duurzaam inzamelen van afval op de agenda heeft gezet. Een echte win-win situatie – de openbare ruimte blijft netjes (geen opengescheurde zakken meer) en het voedingsafval wordt omgezet in groene energie en compost.

Met het uitgebreide assortiment aan inzamelmiddelen biedt Engels oplossingen voor gemeentes die de transitie naar duurzame afval inzamelsystemen hoog in het vaandel hebben staan.

Neem voor meer mogelijkheden en informatie contact op met onze collega's van afdeling verkoop, zij staan klaar met advies!