Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Insectenteelt

Door de groei van de wereldbevolking en de toenemende welvaart neemt de vraag naar eiwitten sterk toe. Insecten, en in het bijzonder de larven van insecten, zijn in potentie een efficiënte en krachtige eiwitbron voor onder meer de voedingsmiddelenindustrie, als alternatief voor de gangbare dierlijke eiwitten. Vooral de kweek van meelwormen, krekels, black soldiers flies en sprinkhanen is kansrijk. De diertjes zitten vol eiwitten en andere waardevolle voedingsstoffen.

De kweek van insecten is arbeidsintensief en door de relatief hoge voerkosten erg duur. Door opschaling en automatisering moet de kostprijs kunnen zakken en kan deze agrarische tak veel kansen gaan bieden.


brochure_insectenteelt

Engels stimuleert de kansen in de insectenkweek 

Engels levert en ontwikkelt diverse bakken en containers om de kweek van diverse insecten te verbeteren en te optimaliseren. Enkele groeimarkten zijn;

  • Meelwormen
  • Vliegen (Black Soldier Flies)
  • Krekels
  • Pieren

Krekelteelt

Bij de krekelteelt worden diverse palletboxen en bakken van Engels gebruikt. Het kweken van krekels is een circulair proces van eitje tot pinhead tot volwassen krekel. Engels heeft voor iedere fase de juiste bak, standaard danwel maatwerk. Lees meer.

Meelwormen

Voor de teelt van meelwormen worden vaak lage bakken van 600 x 400 x 70 mm in combinatie met rekken gebruikt. Op deze manier wordt er maximaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Bakken_voor_meelwormen

Black Soldier Flies

Speciaal voor de kweek van black soldier flies heeft Engels uit een standaard deksel twee rechthoeken gesneden en met gaas weer dicht gemaakt. Hierdoor kunnen de vliegen er niet uit vliegen, maar komt er wel warmte en licht doorheen. Voor het composteren van organisch afval door BSF's levert Engels maatwerk palletboxen.

Pierenkweek

Ook voor speciale verzoeken is Engels een deskundige partner. Zo ontwikkelden we speciaal voor een pierenkweker een kunststof versie van de in gebruik zijnde houten bakken. Na enkele maanden kreeg Engels een terugkoppeling van haar klant; de wormen voelen zich blijkbaar veel beter in de witte kunststof bakken, ze vermenigvuldigen zich sneller en ontsnappen niet meer. Lees meer.

Bent u een starter in de insectenkweek? Profiteer van voordelige startersvoorstellen door u aan te melden via e-mail met bij opmerkingen "insectenkweek".

Ja, ik wil een startersvoorstel ontvangen

Kunststof verslaat hout, ook bij de insectenteelt

Het was heel gebruikelijk dat er houten bakken werden gebruikt bij insectenteelt. Tot de voordelen van kunststof bakken ontdekt werden. De voordelen van kunststof ten opzichte van hout:

  • De kunststof bakken wegen veel minder.
  • Waar de houten bakken nauwelijks door één persoon te hanteren zijn, kun je de kunststof bak makkelijk draaien of verplaatsen.
  • Kunststof is naast licht, ook glad, dus geen splinters en eenvoudig te reinigen (hygiënisch).
  • Geen mogelijkheid voor bacteriën.
  • Kunststof is meerdere malen te gebruiken en blijft langer in haar oorspronkelijke vorm.
  • De lichte bakken zijn makkelijk en stabiel stapelbaar.

Pierenkweek

Voor de kweek van pieren hebben wij een speciale rotatiegevormde bak ontworpen, die zowel een positieve invloed heeft op de kweek als op de handling.

Lees meer

Krekelteelt

Bij de krekelteelt worden er diverse Engels palletboxen en bakken gebruikt. Daarnaast hebben we voor de eierlegbakjes een speciaal vacuümgevormd 2 delig bakje ontwikkeld.

Lees meer

Meelwormenkweek

Voor de teelt van meelwormen worden vaak lage bakken in combinatie met rekken gebruikt voor maximale benutting van de beschikbare ruimte.

Naar producten

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen of wilt u onderzoeken wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.