Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Insectenteelt

Insecten, en in het bijzonder de larven van insecten, zijn in potentie een efficiënte en hoogwaardige eiwitbron als alternatief voor de gangbare dierlijke eiwitten en kunnen een cruciale rol spelen in de bio-gebaseerde economie van de toekomst. Ze hebben niet alleen potentieel als afvalopruimers, ook als voedingsbron in food en feed. Ze leveren waardevolle grondstoffen op voor de chemische industrie. Vooral de kweek van meelwormen, krekels, BSF larven, krekels en sprinkhanen is een grote opkomende markt.


Engels stimuleert de kansen in de insectenkweek 

brochure_insectenteelt

Door in te zetten op automatisering en opschaling van de productie kan de kostprijs laag blijven en krijgt deze agrarische tak de ruimte om zich volledig te ontpoppen als vaste waarde binnen de voedingsmarkt. Engels levert en ontwikkelt diverse oplossingen, waaronder bakken, frames, netten en toebehoren, om de kweek van insecten te optimaliseren.

Bent u geïnteresseerd om insecten op kleine of grotere schaal te kweken? Dan bent u bij ons aan het beste adres. Voor standaard kweek op kleine schaal met manueel voeren en oogsten of overschakelen naar semi/vol automatisch kweek kunnen wij u ondersteunen met de nodige kennis en producten.

Enkele groeimarkten zijn;

  • Meelwormen
  • Larven (Black Soldier Fly)
  • Krekels
  • Pieren

 

Krekelteelt

Bij de krekelteelt worden diverse palletboxen en bakken van Engels gebruikt. Het kweken van krekels is een circulair proces van eitje tot pinhead tot volwassen krekel. Engels heeft voor iedere fase de juiste oplossing, van standaard bak danwel tot maatwerk.

Meelwormenkweek

Voor het kweken van meelwormen moeten we kijken of er handmatig of geautomatiseerd gewerkt wordt. Bij handmatige kweken kiest men vaak voor kweken in stapels en/of kweken in rekken. Bij machinaal kweken moeten de kweekbakken afgestemd worden met de producent van de machines. Dit traject gaan wij graag samen aan.

Black Soldier Flies

Speciaal voor de kweek van BSF larven heeft Engelseen uitgebreid aanbod van oplossingen voor kleine en grote kweek. De kweekbakken voor eitjes tot larven fase hebben wij standaard oplossingen. Voor de eigen kweek van de vliegen voor eiproductie beschikken wij over frames met netten, poppen-uitkomkast en plastic eileglamellen. Voor het composteren van organisch afval door BSF larven levert Engels maatwerk palletboxen.

Pierenkweek

Ook voor speciale verzoeken is Engels een deskundige partner. Zo ontwikkelden we speciaal voor een pierenkweker een kunststof versie van de in gebruik zijnde houten bakken. Hier hebben wij de mogelijkheid om afhankelijk van uw project met standaard of maatwerk oplossingen te werken.

Regenwormen kweken

Voor de kweek van pieren hebben wij een speciale rotatiegevormde bak ontworpen, die zowel een positieve invloed heeft op de kweek als op de handling.

Lees meer

Krekel kweken

Bij de krekelteelt worden er diverse Engels palletboxen en bakken gebruikt. Daarnaast hebben we speciaal tweedelig eierlegbakjes ontwikkeld.

Lees meer

Meelwormen kweken

Voor de teelt van meelwormen worden vaak lage bakken in combinatie met rekken gebruikt voor maximale benutting van de beschikbare ruimte.

Lees meer

Larven kweken (Black Soldier Fly)

Engels levert diverse kunststof materialen voor het kweken van BSF larven. Zowel voor de productie als reproductie van de larven.

Lees meer

Project Insect Pilot Plant

Engels Logistiek participeert in het Insect Pilot Plant van Thomas Moore bij de KU Leuven.

Reportage Z nieuws
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.