Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Insectenteelt

Door de groei van de wereldbevolking en de toenemende welvaart neemt de vraag naar eiwitten sterk toe. Insecten, en in het bijzonder de larven van insecten, zijn in potentie een efficiënte en krachtige eiwitbron voor onder meer de voedingsmiddelenindustrie, als alternatief voor de gangbare dierlijke eiwitten. Vooral de kweek van meelwormen, krekels, black soldiers flies en sprinkhanen is kansrijk. De diertjes zitten vol eiwitten en andere waardevolle voedingsstoffen.

De kweek van insecten is arbeidsintensief en door de relatief hoge voerkosten erg duur. Door opschaling en automatisering moet de kostprijs kunnen zakken en deze agrarische tak veel kansen gaan bieden.

Engels stimuleert de kansen in de  insectenkweek 

Engels levert en ontwikkelt diverse bakken om de kweek van diverse insecten te verbeteren en te optimaliseren. Enkele groeimarkten zijn;

  • meelwormen
  • krekels
  • pieren

Voor de teelt van insecten worden diverse bakken van Engels ingezet. Bij meelwormen zijn het vaak de bekende lage kunststof bakken van 600 x 400 x 120 mm. Bij de krekelteelt worden er Engels palletboxen, bakken en bakjes in diverse afmetingen gebruikt.

Ook met speciale verzoeken hebt u met Engels een deskundige partner. Zo ontwikkelden we speciaal voor de eierlegbakjes van krekels, in overleg met de klant, een tweetal speciale bakken die het arbeidsproces vergemakkelijken en een stapelbare rotatiegegoten tray voor pierenkweken.

Bent u een starter in de insectenkweek? Profiteer van voordelige starters voorstellen door u aan te melden via e-mail met bij opmerkingen "insectenkweek".

Ja, ik wil een startersvoorstel ontvangen

Pierenkweek

Voor de kweek van pieren hebben wij een speciale rotatiegevormde bak ontworpen, die zowel een positieve invloed heeft op de kweek als op de handling.

Case: Van der Vleuten

Krekelteelt

Bij de krekelteelt worden er diverse Engels palletboxen, bakken en bakjes gebruikt. Daarnaast hebben we voor de eierlegbakjes een speciaal vacuümgevormd 2 delig bakje ontwikkeld.

Case: De Jong VOF

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen of wilt u onderzoeken wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Neem dan contact met ons op.

Contact

Stapelbare bakken

Duurzame, sterke bakken met uitgebreid programma aan accessoires, zoals vakverdelingen, deksels, sloten, handgrepen. Onze montage afdelingen maakt het voor u op maat.

Naar producten
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.