Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Insectenteelt

Insecten, en in het bijzonder de larven van insecten, zijn in potentie een efficiënte en hoogwaardige eiwitbron als alternatief voor de gangbare dierlijke eiwitten en kunnen een cruciale rol spelen in de bio-gebaseerde economie van de toekomst. Ze hebben niet alleen potentieel als afvalopruimers, ook als voedingsbron in food en feed. Ze leveren waardevolle grondstoffen op voor de chemische industrie. Vooral de kweek van meelwormen, krekels, BSF larven, krekels en sprinkhanen is een grote opkomende markt.


Engels stimuleert de kansen in de insectenkweek

Door in te zetten op automatisering en opschaling van de productie kan de kostprijs laag blijven en krijgt deze agrarische tak de ruimte om zich volledig te ontpoppen als vaste waarde binnen de voedingsmarkt. Engels levert en ontwikkelt diverse oplossingen, waaronder bakken, frames, netten en toebehoren, om de kweek van insecten te optimaliseren.

Bent u geïnteresseerd om insecten op kleine of grotere schaal te kweken? Dan bent u bij ons aan het beste adres. Voor standaard kweek op kleine schaal met manueel voeren en oogsten of overschakelen naar semi/vol automatisch kweek kunnen wij u ondersteunen met de nodige kennis en producten.

Cover insectenteelt

Blader door de brochure

Kunststof kweekbakken van groot tot klein

Engels denkt graag met u mee om voor iedere fase de juiste bak Engels denkt graag met u mee om voor iedere fase de bak te vinden. Dit kan een standaard bak zijn, met of zonder aanpassing tot een geheel maatwerk product.

Bent u in de opstart fase van het kweken van insecten en nog volop aan het experimenteren met voeding, licht en andere omgevingsfactoren dan zult u nog veel handmatig te wewrk gaan. Bij handmatige kweken kiest men vaak voor kweken in stapels voedselgeschikte bakken en/of kweken in rekken. Heeft u het kweekproces eenmaal in de vingers dan leent insectenkweek zich heel goed om op te schalen in volume en machinaal te gaan kweken. Bij machinaal kweken zullen de kweekbakken afgestemd moeten worden met de producent van de machines. Dit traject gaan wij graag samen aan.

Engels denkt graag met u mee om voor iedere fase de juiste oplossing, van standaard bak danwel tot maatwerk, te vinden.

 

Diverse soorten insectenkweek

Hieronder staan enkele eerdere succesvol afgeronde projecten van Engels in de insectenkweek. Zo zijn we betrokken geweest bij de inrichting van de productielijn van Albinsecta. Albinsecta kweekt krekels van eitje tot pinhead tot volwassen krekel. Voor de eigen kweek van de vliegen voor eiproductie beschikken wij over frames met netten, poppen-uitkomkast en plastic eileglamellen. Voor het composteren van organisch afval door BSF larven levert Engels maatwerk palletboxen en ontwikkelden we speciaal voor een pierenkweker een kunststof versie van de in gebruik zijnde houten bakken. 

Regenwormen kweken

Voor de kweek van pieren hebben wij een speciale rotatiegevormde bak ontworpen, die zowel een positieve invloed heeft op de kweek als op de handling.

Lees meer

Krekel kweken

Bij de krekelteelt worden er diverse Engels palletboxen en bakken gebruikt. Daarnaast hebben we speciaal tweedelig eierlegbakjes ontwikkeld.

Lees meer

Meelwormen kweken

Voor de teelt van meelwormen worden vaak lage bakken in combinatie met rekken gebruikt voor maximale benutting van de beschikbare ruimte.

Lees meer

Larven kweken (Black Soldier Fly)

Engels levert diverse kunststof materialen voor het kweken van BSF larven. Zowel voor de productie als reproductie van de larven.

Lees meer

Project Insect Pilot Plant

Engels Logistiek participeert in het Insect Pilot Plant van Thomas Moore bij de KU Leuven.

Reportage Z nieuws
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.