Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Inzameling TL-buizen en spaarlampen

Sinds februari 2003 is er een nieuw wereldwijd publiekprivaat initiatief gestart om het vraagstuk rond elektrisch en elektronisch afval (WEEE) aan te pakken. Grote hightech fabrikanten werken samen met recycling/renovatie bedrijven om deze kostbare grondstoffen te verzamelen voor hergebruik en zo het milieu te beschermen tegen vervuiling.

Inzameling Tl-buizen en spaarlampen Frankrijk en Portugal 

In oktober 2006 kreeg Engels haar eerste order van Recylum, waarin met spoed om 1300 inzamelcontainers voor neonbuizen en 1000 inzamelcontainers voor energiezuinige lampen werd gevraagd. Engels kon deze binnen een maand leveren. Naar volle tevredenheid zijn er een jaar later weer 4000 inzamelcontainers (in haar utieindeljk vorm) geleverd aan Recylum. 

De inzamelcontainer is een uitermate milieuvriendelijk product: volledig gemaakt van makkelijk te recyclen plastic, lichtgewicht, met exacte afmeting voor het vervoeren van neonbuizen, zodat het onnodig transportvolume bespaard. Verder is de bak uitgerust met een makkelijk te openen deksel en palletpoten die door iedere vorkheftruck te hanteren is. De container is tevens invouwbaar, zodat deze in lege toestand, ruimtebesparend is tijdens vervoer of opslag. Zowel spaarlampen als neonbuizen eisen hun eigen ontwerp; neonbuizen zijn te vervoeren in een container met flexibele wanden, terwijl voor de lampen versterkte wanden nodig zijn. Beide containers zijn invouw/ klapbaar.

In Portugal bevoorraden AMB3E, dé overkoepelende organisatie voor elektronisch afvalbeheer, met pallets met opzetwanden voor het verantwoord inzamelen van oude lampen. De inzamelcontainers zijn voorzien van opdruk en worden verspreid in Portugal onder alle AMB3E’s leden.

Inzamelen bij de bron 

Ook in Nederland is Engels betrokken bij een grootschalig inzamelingsproject: Wecycle. Wecycle is een initiatief van de stichting NVMP dat het afgelopen jaar een campagne opgezet heeft voor de inzameling van kleine afgedankte huishoudelijke artikelen. Deze artikelen kunnen o.a. bij scholen, retailers en andere openbare ruimten worden ingeleverd in een, door Engels geleverde, fel groene kunststof bak.

Opvouwbare palletboxen

Spaarlampen drukken verspreidt tegen de buitenwanden aan en hebben daardoor een bak met sterke wanden nodig.

Naar producten

Pallets met opzetwanden

De neonbuizen zijn te vervoeren in een container met flexibele wanden, aangezien de lange TL buizen een gelijke druk op de wand uitoefen.

Naar producten

Maatwerk palletboxen

De Smartbox TL is ideaal voor het inzamelen en transporteren van lange objecten zoals TL buizen.

Naar producten

Inzamelbakken

Sterke kunststof bakken met afsluitbaar deksel eventueel met binnendoos. Engels leverde eerder ook al milieuboxen en diverse inzamelbakken voor gevaarlijk afval

Naar producten
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.