Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Spuitgieten

Spuitgieten is een productietechniek om uit kunststofkorrels een nieuw product te maken. Dit product kan een werkstukdrager, een bak of een deksel zijn. De korrels worden verwarmd en onder hoge druk in een mal gespoten. Voor een transportbak spreek je al gauw over een sluitkracht van de mal van 100 ton. Na afkoeling behoudt de kunststof de vorm van de mal en is een nieuw product gemaakt.


Spuitgieten met bestaande werktuigen

Om tegemoet te kunnen komen aan de wensen van onze klanten zonder steeds voor grote investeringen te komen staan, zijn de meeste mallen uit ons leveringsprogramma voorzien van wisselstukken. Hierdoor is het mogelijk bodems, handgrepen en zijwanden aan te passen, zonder hele stukken mal opnieuw te moeten bouwen.

Veel wisselstukken zijn al beschikbaar, zoals voor diverse zijwanden, etikethouders, barcodevelden, grepen en geperforeerde en/of versterkte bodems. Al bij een productie van 500 stuks stellen wij een voor onze klant optimale configuratie samen

Precisie, vormgeving of belastbaarheid stellen hogere eisen dan vacuümvormen kan bieden. Spuitgieten is de oplossing, maar vaak te duur. Niet bij ons: we hebben geïnvesteerd in standaard mallen voor veel voorkomende producten met ongeveer dezelfde buitenmaten, zoals productdragers en trays. Buitenmal, kern en hotrunner inspuitventielen zijn zo geconstrueerd, dat enkel investeren in de vormgevende delen nodig is.

Aanpassing aan het binnendeel van de mal

Voor een grote online verkoper leveren wij een standaard orderpick bak voorzien van verdiepte barcode posities en een aan de binnenzijde versterkte bodem.

Origineel product

Alternatieven in kunststof

Ergonomisch alternatief, in opdracht ontworpen, voor de zware stalen “Philips normaal bak”.

Naar product

Spuitgegoten

De vorm van de buitenkant ligt vast, net als de stapelbaarheid op andere productdragers. Alleen het binnenwerk is klantspecifiek.

Meer interieurs

Bak voor farmaceutische grondstoffen voor in een hoogbouwmagazijn.

Speciaal: Euronorm binnenmaat 605 x 405, dubbelwandige zwaarlastbodem met uitstroomopeningen t.b.v. sprinklerinstallatie en reinigen.

Neem contact met ons op

Spuitgieten, van idee tot totaal nieuw product

de vrijheid van vormgeven is bij spuitgieten het grootst. Daarom is ondanks de hoge investering in mallen, spuitgieten vaak een terechte keuze.

Download de brochure
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.