Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Spuitgieten

Spuitgieten is een productietechniek om uit kunststofkorrels een nieuw product te maken. Dit product kan een werkstukdrager, een kunststof bak of een deksel zijn. De korrels worden verwarmd en onder hoge druk in een mal gespoten. Voor een transportbak spreek je al gauw over een sluitkracht van de mal van 100 ton. Na afkoeling behoudt de kunststof de vorm van de mal en is een nieuw product gemaakt.


Spuitgieten, van idee tot totaal nieuw product

Spuitgieten, van idee tot totaal nieuw product, is de goedkoopste en veelzijdigste wijze van plasticverwerking bij de productie van grote aantallen. Een compleet product of halffabrikaat komt vrijwel zonder menselijke arbeid tot stand. Ook is de vrijheid van vormgeven bij spuitgieten het grootst. Daarom is ondanks de hoge investering in mallen, spuitgieten vaak een terechte keuze. Hieronder tonen wij enkele gerealiseerde specials:

Spuitgieten met bestaande werktuigen

Om tegemoet te kunnen komen aan de wensen van onze klanten zonder steeds voor grote investeringen te komen staan, zijn de meeste mallen uit ons leveringsprogramma voorzien van wisselstukken. Hierdoor is het mogelijk bodems, handgrepen en zijwanden aan te passen, zonder hele stukken mal opnieuw te moeten bouwen.

Veel wisselstukken zijn al beschikbaar, zoals voor diverse zijwanden, etikethouders, barcodevelden, grepen en geperforeerde en/of versterkte bodems. Al bij een productie van 500 stuks stellen wij een voor onze klant optimale configuratie samen

Productdragers en trays

Precisie, vormgeving of belastbaarheid stellen hogere eisen dan de meeste andere productietechnieken kunnen bieden. Engels heeft geïnvesteerd in standaard mallen voor veel voorkomende producten met ongeveer dezelfde buitenmaten, zoals productdragers en trays.

Handige links naar producten

Stapelbakken    Afval scheiden prullenbak            Plastic kratten       Ondergrondse containers   Vouwkratten    Magazijn bakken          Plastic pallets      Plastic bakken

De vorm van de buitenkant ligt vast, net als de stapelbaarheid op andere productdragers. Alleen het binnenwerk is klantspecifiek. Buitenmal, kern en hotrunner inspuitventielen zijn zo geconstrueerd, dat enkel investeren in de vormgevende delen nodig is.

Recente projecten

Spuitgieten, van idee tot totaal nieuw product

de vrijheid van vormgeven is bij spuitgieten het grootst. Daarom is ondanks de hoge investering in mallen, spuitgieten vaak een terechte keuze.

Download de brochure
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.