Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Vacuümvormen

Vacuümvormen is een productiemethode om uit een vlakke kunststofplaat een verpakkingsproduct te maken. 


Hoe werkt het

Het vacuümvormen van een verpakking werkt als volgt:

  • een kunststof plaat wordt in de machine geklemd en verwarmd
  • een mal komt vervolgens omhoog en de lucht wordt uit de machine gezogen
  • de kunststof plaat voegt zich om de mal en neemt de vorm van de mal aan
  • met behulp van een stansmes, lintzaag of frees wordt het verpakkingsproduct losgemaakt van de plaat
  • het resterende plaatmateriaal wordt versnipperd, zodat er nieuwe platen gemaakt kunnen worden

Gunstige prijs

De krachten die vacuümvorm mallen doorstaan zijn maar een fractie van de krachten die spuitgietmallen hebben te verdragen. De vacuümvorm mallen zijn dan ook zo'n 80% goedkoper. Vacuümvormen loont meestal bij series vanaf 250 eenheden. De mogelijkheden voor een vacuüm vormen verpakking zijn divers. We kijken graag samen met u naar uw ideeën.

Toepassingen

De vaccuümgevormde verpakking dient vaak als productdrager, tray of bak. Het is echter ook goed mogelijk vacuümgevormde interieurs en zelfs deksels te maken. De vacuümgevormde interieurs positioneren en beschermen de te vervoeren onderdelen. Als we kijken naar de klassieke oplossing dan zien we vaak een kunststof transportbak met daarin vacuümgevormde interieurs als productdrager. Als we verder kijken naar de moderne oplossing dan is het mogelijk de bak en de vacuümgevormde productdrager in 1 keer te vormen. De frames zijn in hoogte variabel, precies passend bij de inhoud.

Investering

De bak zorgt voor stapelbaarheid, het vacuümgevormde interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen. Dit is relatief duur, er moet voor één verpakking twee keer geproduceerd worden. Daarom investeerden we in vacuümvorm mallen met wisselstukken, die beide functies in zich verenigen. Voorbeeld afbeelding linksonder: transportbak met vacuümgevormde productdrager.

Materiaal

Voor het maken van taaie, slagvaste producten nemen we polyethyleen, als vormvastheid en precisie belangrijk zijn, kiezen we meestal (recycle) ABS. Voorbeeld afbeelding rechtsonder: de "BagageTUB", bedoeld om 'moeilijke' bagage zoals beautycases of rugzakken, op lopende banden probleemloos te vervoeren. 900 x 550 mm, uit HDPE, valbestendig en vrijwel onbreekbaar, o.a. gebruikt door Amsterdam Airport.

bagagetray schiphol

Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.