Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Automatische magazijnen

In automatiseringsprocessen moeten alle parameters op de juiste plaats vallen om de productie optimaal te laten verlopen. Verpakkingen spelen in dat verhaal een cruciale rol. Vaak volstaan standaardverpakkingen om alles gesmeerd te laten verlopen, maar in bepaalde gevallen is ook maatwerk vereist.

Bij dergelijke verpakkingsvraagstukken gaan we altijd rond tafel zitten met de klant. We inventariseren zijn behoeften (hoe komt het product binnen, hoe wordt het intern verwerkt en opgeslagen, wat zijn de kritieke onderdelen van het product …) en bekijken hoe we daar op in kunnen spelen. Vaak volstaan minieme aanpassingen aan standaardproducten om de juiste oplossing aan te reiken. Is dat niet het geval, dan vertrekken we helemaal vanaf nul.

U-vork opname voor eenvoudig tillen.Aangrijpgroef voor SBA (Stelling Bedienings Apparaat).Opnamepunten voor palettiseer robot.

Eurotec bakken

Onze Eurotec serie is speciaal ontworpen voor handling in automatische magazijnen. Inmiddels hebben tientallen projecten (zoals Festo, Omron, Tele Denmark, Road Air, Brezan) een toegevoegde waarde op de standaard gebracht. Eurotec bakken zijn voor intern gebruik en worden meestal specifiek voor een project geleverd.

Standaard uitvoering

De handgrepen zijn standaard in gesloten uitvoering, omdat manueel hanteren uitzondering is. Eurotec bakken hebben altijd twee etikethouders, één op de lange en één op de korte kant. Hoe ze ook op pallets staan, de inhoud is altijd herkenbaar. Overal zijn aangrijppunten voor positioneren en opnemen door robots en hulpapparatuur. Etiketten, barcodelabel kaders en transponders aanbrengen is voor ons standaard; locaties en houders zijn voorzien.

Alle Eurotec bakken zijn met verschillende soorten bodems leverbaar. Want de vorm en belastbaarheid van de bodem bepalen de inzetbaarheid in een automatisch magazijn.

Productdragers/transport trays

In geautomatiseerde productieprocessen is het vaak cruciaal dat halffabricaten georiënteerd aan een robot worden aangeboden of dat bepaalde zones van het product niet met de verpakking in aanraking komen. We kunnen daar de productdrager helemaal op afstemmen.

Als we kijken naar de klassieke oplossing dan zien we vaak een kunststof transportbak met daarin vacuümgevormde interieurs of trays als productdrager. vacuum trayDe bak zorgt voor stapelbaarheid en hanteerbaarheid, het interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen. De trays zijn uitneembaar en efficiënt op te slaan, waardoor de kunststof bakken ook kunnen worden gebruikt voor opslag of het doorsturen naar de volgende schakel in de keten.

De huidige technieken laten ook toe om de bak en de vacuümgevormde interieur in 1 keer te vormen. Dit is relatief goedkoper, omdat er niet twee keer geproduceerd hoeft te worden voor één verpakking. Daarom investeren we in vacuümvorm mallen met wisselstukken, die beide functies in zich verenigen: stapelbare trays.transport tray

Het is ook mogelijk om productdragers te creëren door middel van spuitgieten. Vooral wanneer er een hogere belastbaarheid vereist is zijn spuitgegoten trays de oplossing. Ook hier beschikt Engels over verschillende verwisselbare maldelen voor bodems en zijwanden zodat er eenvoudig aanpassingen gemaakt kunnen worden naar behoefte van uw product.

Eurotec bakken

De Eurotec serie is speciaal ontworpen voor automatisch hanteren. Overal zijn aangrijppunten voor positioneren en opnemen door robots en hulpapparatuur.

Eurotec bakken

Vacuümgevormde trays/ productdragers

In automatiseringsprocessen moeten alle parameters op de juiste plaats vallen om de productie optimaal te laten verlopen. Verpakkingen spelen in dat verhaal een cruciale rol.

Productdragers

Automatische handling treincomponenten

Engels leverde speciaal ontwikkelde Eurotec systeembakken voor de nieuwe automatische magazijnen van NedTrain.

Bekijk deze case

Maatwerk magazijnen Royal Talens

Royal Talens zocht een bak die geschikt is voor haar automatisch magazijn èn ingezet kan worden voor externe distributie.

Bekijk deze case
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.