Automotive

Bij de industriële toelevering zijn wegwerpverpakkingen bijna altijd een technisch en economisch onzinnige keuze. Als basis voor een transportverpakking binnen de industrie wordt vaak gebruik gemaakt van kunststof bakken en palletboxen. Engels Logistiek is al sinds decennia specialist op het gebied van duurzame transportmiddelen.

Met onze klanten ontworpen

Een derde van door ons geleverde verpakkingen bestaat uit in opdracht van de klant ontworpen, geproduceerd en samengesteld maatwerk kunststof bakken of plastic trays. Vaak betreft het een aanpassing of toevoeging aan een standaard product uit ons assortiment, of worden volledig nieuwe producten ontwikkeld.

Engels heeft de productiefaciliteiten, materialen en middelen in eigen huis. Zowel bij afname van enkele eenheden, zelfs per stuk, tot en met grote serieproducties. Engels heeft ervaring in het produceren en begeleiden van de volgende disciplines:

  • Ontwerpen en projectcoördinatie van mallen tbv spuitgieten, vacüumvormen, rotatie gieten en verwerking van polyester.
  • Interieurs/productdragers: schuiminterieur op maat, vacuümgevormde interieurs, spuitgegoten, textielinterieurs en kanaalplaat.
  • Bewerkingstechnieken zoals: frezen, zagen, lassen, lijmen en nieten
  • Combinaties maken van de materialen kunststof, staal, kanaalplaten, schuim en textiel.
  • ESD veilige en UN-gekeurde producten
  • Onderstellen, wielen, koppelingen en trekstangsystemen.
  • Hang en sluitwerk
  • Barcoderingen, bedrukken en markeren

Interieurs zijn een belangrijk onderdeel van verpakkingen voor de maakindustrie

Interieurs beschermen niet alleen, ze standaardiseren, ordenen en positioneren producten.

Ons standaard assortiment voor de automotive/ maakindustrie

Kunststof transportbakken

Om de grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal terug te dringen, besloot de VDA (Verband Der Automobilindustrie) in 1988 tot invoering van een fustpool, de zogenaamde KLT bakken (KLT = Klein Ladungs Träger). Het idee was goed, maar uiteindelijk besloot ieder groot merk toch tot een eigen versie van dit fust.

Verzendeenheden

Pallets met opzetwanden vormen een logistiek interessant alternatief voor palletboxen. Hun belastbaarheid is stukken lager, maar opgevouwen nemen ze veel minder plaats in, ze hebben ruimere binnenmaten, lagere aanschafkosten en kunnen eenvoudig gemaakt worden met verschillende hoogtes.

Opvouwbare palletboxen

Als alternatief voor onze palletboxen uit één stuk leveren wij ook een groot assortiment opvouwbare palletboxen. Groot voordeel hiervan is dat ze ruimtebesparend zijn zowel bij interne opslag als bij retourtransport. Deze palletboxen zijn leverbaar in robuuste industriële uitvoeringen en eenvoudig reinigbare hygiënische gladde uitvoeringen.

Palletboxen/volumebakken

Voor het verpakken van grote en zwaardere onderdelen maken wij gebruik van kunststof grootvolumebakken en palletboxen. Ook voor het verpakken van grotere series in één emballage zijn deze bakken een prima oplossing. Deze bakken leveren we in diverse afmetingen en geschikt voor zowel lichte als zware lasten.

Search engine powered by ElasticSuite
Spinner