Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

ESD veilige verpakkingen

Steeds meer producten zijn voorzien van gevoelige elektronica, zoals printplaten. Bij het produceren van deze elektronica kan ongezien schade ontstaan door Electro Static Discharge (ESD), waardoor de apparatuur na verloop van tijd niet (goed) meer werkt. Het gevolg hiervan is irritatie bij de gebruiker, verlies van aanzien en het opdraaien voor garantiekosten.


Voorkom schade met beschermende ESD verpakkingen

Elektrostatische ontlading is eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van ESD antistatische bakken van Engels. Alle kunststof producten uit ons assortiment zijn in principe in een ESD veilige uitvoering, dus antistatisch, leverbaar.

De kunststof antistatische bakken en kisten worden voorzien van additieven waardoor de elektriciteit geleidelijk wordt afgevoerd en de inhoud is beschermd tegen beschadigende stroomsterktes. Doordat de gebruikte kunststof (oppervlakte weerstand 104 Ohm) geleidend is, krijgen de antistatische bakken dezelfde spanning als de persoon die de kunststof aanraakt. Geleidende kunststof wordt bovendien niet statisch en trekt daarom geen stof aan.

Alle ESD kunststof kisten zijn onderling stapelbaar en tot honderden kilo’s belastbaar. ESD transportkisten zijn er in meerdere grondmaten en volumes van 2 tot 175 liter. De bijpassende scharnierende deksel voorkomt bovendien dat er stof bij de producten komt bij het transporteren en opslaan.

Er zijn allerlei extra's, als beschermende interieurs en handgrepen om de antistatische bakken in handige stapelbare koffers te veranderen. Maar ook verdeelschotten, onuitwisbare opdrukken en transportrollers levert Engels desgewenst in ESD veilige uitvoering.

Bekijk (staffel)prijzen en beschikbaarheid esd veilige verpakkingen

Een bak in combinatie met een vacuümgevormd interieur of tray vormen een efficiënte productdrager.

Naast bescherming tegen elektrische ontlading, voorkomen de ESD stapelbakken van Engels ook mechanische schade. De stevige antistatische bakken en koffers zijn te voorzien van een maatwerk interieur eveneens antistatisch, die beschermen tegen schokken en stoten tijdens het verpakken en transporteren. 

Verschillende type ESD veilige productdragers en interieurs hebben wij standaard in onze leveringsprogramma, waaronder:

  • Werkstukdrager SMD voor spoelen
  • Printplaathouder
  • Insteekplaat
  • Vakverdeling
  • Inzetbak
  • Schuim

De kunststof bak zorgt voor stapelbaarheid en hanteerbaarheid, het interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen.

ESD_veilige_werkplek

Maatwerk verpakkingen

Bent u op zoek naar een kunststof bak met productdrager of pallet met een specifieke afmeting? Ook dan bent u bij Engels aan het juiste adres. Als specialist op het gebied van kunststof verpakkingen behoort maatwerk tot onze forte.

Engels kan putten uit een jarenlange ervaring aan ESD veilige vraagstukken daterend van de OCÉ printers in de jaren tachtig tot aan cleanroom productdragers voor elektronica fabrikanten als ASML en C-MAC. We leveren vacuümgevormde productdragers en trays uit ESD veilig materiaal afgestemd op de geautomatiseerde productielijnen van onze klanten. Deze ESD trays en productdragers dienen vaak ook meteen als transportverpakking tussen de afdelingen of naar de afnemers toe.

Wat is ESD?

Ieder mens draagt een statische lading bij zich. Deze statische elektriciteit is te herkennen aan de vonk of schok bij het uittrekken van je trui of het aanraken van je auto bij het instappen. Op rubber zolen bij droog weer is deze lading al gauw 40.000 volt. Slechts 10% van deze onmerkbare elektrische ontlading is al voldoende om elektronische componenten blijvend te beschadigen.

Deze statische ontlading wordt ook wel Electro Static Discharge (ESD) genoemd. Standaard kunststof bakken geleiden elektriciteit en daardoor schade toebrengen aan het elektronische component, zonder dat dit direct zichtbaar is. Dunne verbindingen in chips branden bijvoorbeeld geheel, of erger nog, gedeeltelijk door. De smartphone, computer of ziekenhuisapparatuur begeeft het kort na ingebruikname, wat veel kosten en ergernis met zich meebrengt.

Deze schade door ESD is echter eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van antistatische verpakkingen van Engels met een koolstofpoeder compound, oftewel ESD veilige kunststof.

Bakken, koffers en pallets

Voorkom en controleer elektrostatische ontlading met ESD veilige bakken, koffers en pallets. Ideaal voor het verpakken, transporteren en opslaan.

Bekijk alle producten

ESD printplaathouders en vakverdelingen

ESD veilige toebehoren zoals een deksel, printplaathouder of vakverdeling houden de componenten op hun plek en beschermen tegen stoten en stof.

Bekijk alle toebehoren

Vacuümgevormde productdragers

De bak zorgt voor stapelbaarheid en hanteerbaarheid, het interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen.

Lees meer

Brochure

Onze documentatie: ESD veilige producten voor elektronica is beschikbaar in PDF.

Download brochure
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.