Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

ESD veilig

Met een antistatische verpakking zorgt Engels dat elektronische producten goed beschermd zijn tegen schade als gevolg van electrostatic discharge.

Electro Static Discharge (ESD) staat voor elektrostatische ontlading. Wat zijn de gevolgen van elektrostatisch onladen (electrostatistic discharge)? Steeds meer producten werken met behulp van gevoelige elektronica. Bij het elektrostatisch ontladen zie je vaak een vonk, maar lang niet altijd. Dit kan schade aan elektronische componenten veroorzaken. Irritatie, verlies van aanzien van het merk en garantiekosten zijn het gevolg. Gecontroleerde ontlading van statische elektriciteit is de enige oplossing.


Wat bedoelen we met elektrostatische ontlading

Ieder mens draagt een statische lading bij zich. Op rubber zolen bij droog weer is deze al gauw 40.000 volt. Genoeg voor vonken, voelbare schokken en het veroorzaken van explosies in gasmengsels. Erger: de onmerkbare ontlading van minder dan 10% daarvan kan elektronische componenten blijvend beschadigen. Microndunne verbindingen in chips branden er geheel, of erger nog, gedeeltelijk door kapot. In het laatste geval begeeft bijvoorbeeld een horloge, laptop of boardcomputer het kort na ingebruikname, wat veel kosten en ergernis met zich meebrengt. Zeker beschadiging die leidt tot uitval na enige tijd is kostbaar. Door toevoeging van een koolstofpoeder compound tijdens de productie levert Engels een antistatische verpakking in vele soorten, die deze ellende voorkomt.

ESD veilige kunststof bakken geven statische elektriciteit geen kans!

Alle kunststof bakken en kunststof koffers en enkele pallets uit ons assortiment zijn in principe in een ESD veilige uitvoering (dus een antistatische verpakking) leverbaar. Hun weerstand is zodanig, dat elektriciteit geleidelijk wordt afgevoerd, zodat de inhoud nooit beschadigende stroomsterktes te verduren krijgt. Al verkrijgbaar vanaf enkele honderden stuks, voorzien van additieven die de inhoud beschermen tegen statische elektriciteit. Door het geleidend zijn van de gebruikte kunststof (oppervlakte weerstand 104 Ohm) krijgt de antistatische verpakking dezelfde spanning als de mens die de kunststof  aanraakt. Bij aanraking van componenten loopt er dus geen stroom door. Is de mens door een polsbandje zelf geaard en het werkblad waarop de antistatische verpakking staat ook, dan hebben ze dezelfde potentiaal. Tenslotte, geleidende kunststof wordt zelf niet statisch en trekt daarom geen stof aan.

Toepassingen antistatische verpakking

ESD is een bedreiging voor elektronica. Er zijn meer situaties waarin kunststof absoluut niet statisch geladen mag worden. Zo wordt antistatische kunststof ook toegepast in explosiegevaarlijke omgevingen.
Voor het hanteren van PCB's (printplaten) leveren we printrekken met afmetingen passend bij de binnenmaten van onze antistatische verpakking. Ze bestaan uit elektro geleidende rasterplaten met sleuven van 2 of 3 mm diep aan één of twee kanten, die vastgeschroefd worden tussen 2 sleufprofielen. Elektrisch geleidende schuimplaten worden geïmpregneerd nadat ze op maat gesneden zijn. In tegenstelling tot roze antistatisch schuim, verliezen onze geleidende schuimplaten hun geleidbaarheid nooit.
Ze zijn veerkrachtig en kunnen gebruikt worden voor buffer op de bodem van bakken en/of in deksels worden gekleefd. In een ESD veilige werkomgeving zijn niet alleen de antistatische verpakking, maar ook de vloer, schoenen, werkplekken en wagens geleidend.

Het ESD antistatisch verpakking programma omvat een gehele reeks geleidende opslag- en transportbakken:

Bekijk hier ons complete aanbod

ruim 20 jaar ervaring met ESD veilige verpakkingen

Antistatische kunststof zorgt dat afvoer van statische elektriciteit risicoloos plaatsvindt.

Lees meer

ESD printrekken

Voor het hanteren van PCB's (printplaten) leveren we printrekken met afmetingen passend bij de binnenmaten van onze bakken.

Bekijk alle accessoires

ESD schuimplaten

Elektrisch geleidende schuimplaten worden geïmpregneerd nadat ze op maat gesneden zijn en verliezen daardoor nooit hun geleidbaarheid.

Bekijk alle accessoires

Maatwerk spoelendragers

Bij het optimaliseren van haar productie- en magazijnruimte stelt TBP vast dat er veel nuttige ruimte verloren gaat door de horizontale opslag van de SMD spoelen.

Bekijk deze case

Brochure ESD producten

Onze documentatie: ESD veilige bakken en pallets is beschikbaar in PDF.

Download brochure
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.