Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

ESD veilig

Steeds meer producten zijn voorzien van gevoelige elektronica, zoals printplaten. Bij het produceren van deze elektronica kan ongezien schade ontstaan door Electro Static Discharge (ESD), waardoor de apparatuur na verloop van tijd niet (goed) meer werkt. Het gevolg hiervan is irritatie bij de gebruiker, verlies van aanzien en het opdraaien voor garantiekosten.

Elektrostatische ontlading is eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van ESD veilige verpakkingen van Engels.  


Wat is ESD?

Ieder mens draagt een statische lading bij zich. Deze statische elektriciteit is te herkennen aan de vonk of schok bij het uittrekken van je trui of het aanraken van je auto bij het instappen. Op rubber zolen bij droog weer is deze lading al gauw 40.000 volt. Dit is niet alleen genoeg voor vonken of schokken, maar het kan zelfs explosies in gasmengsels veroorzaken. Slechts 10% van deze onmerkbare elektrische ontlading is al voldoende om elektronische componenten blijvend te beschadigen.

Deze statische ontlading wordt ook wel Electro Static Discharge (ESD) genoemd. Standaard kunststof bakken geleiden elektriciteit. Deze ESD bakken of ESD magazijnbakken kunnen daardoor schade toebrengen aan het elektronische component, zonder dat dit direct zichtbaar is. Dunne verbindingen in chips branden bijvoorbeeld geheel, of erger nog, gedeeltelijk door. De smartphone, computer of ziekenhuisapparatuur begeeft het kort na ingebruikname, wat veel kosten en ergernis met zich meebrengt. Deze schade door ESD is echter eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van antistatische verpakkingen van Engels met een koolstofpoeder compound, oftewel ESD veilig.

Voorkom schade met beschermende verpakkingen

Alle kunststof bakken, koffers en enkele pallets uit ons assortiment van Engels zijn in principe in een ESD veilige uitvoering, dus antistatisch, leverbaar. Deze verpakkings- en transportmiddelen zijn voorzien van additieven. De elektriciteit wordt hierdoor geleidelijk afgevoerd en de inhoud is beschermd tegen beschadigende stroomsterktes. Doordat de gebruikte kunststof (oppervlakte weerstand 104 Ohm) geleidend is, krijgt de antistatische verpakking dezelfde spanning als de persoon die de kunststof aanraakt. Bij aanraking van componenten loopt er dus geen stroom door. Is de mens door een polsbandje geaard en het werkblad waarop de antistatische verpakking staat ook, dan hebben ze dezelfde potentiaal. Geleidende kunststof wordt bovendien niet statisch en trekt daarom geen stof aan.

Naast bescherming tegen elektrische ontlading, voorkomen de verpakkings- en transportmiddelen van Engels ook mechanische schade. De stevige antistatische bakken zijn te voorzien van een maatwerk interieur, welke beschermen tegen schokken en stoten tijdens het verpakken en transporteren. De bijpassende scharnierende deksel voorkomt bovendien dat er stof bij de producten komt bij het transporteren en opslaan.

ESD_veilige_werkplek

Maatwerk verpakkingen

Bent u op zoek naar een kunststof bak of pallet met een specifieke afmeting? Ook dan bent u bij Engels aan het juiste adres. Als specialist op het gebied van kunststof bakken en pallets behoort maatwerk tot de mogelijkheid.

Ook het interieur is naar wens te vullen met ESD veilige productdragers:

  • • Werkstukdrager SMD voor spoelen
  • • Printplaathouder
  • • Insteekplaat
  • • Vakverdeling
  • • Inzetbak
  • • Schuim

Onze ervaren medewerkers helpen u graag bij het realiseren van uw oplossing. 

Bekijk het complete aanbod

Ruim 20 jaar ervaring met ESD veilige verpakkingen

Antistatische kunststof voor een gecontroleerde afvoer van statische elektriciteit.

Lees meer

Bakken, koffers en pallets

Voorkom en controleer elektrostatische ontlading met ESD veilige bakken, koffers en pallets. Ideaal voor het verpakken, transporteren en opslaan.

Bekijk alle producten

Toebehoren

ESD veilige toebehoren zoals een deksel, printplaathouder of vakverdeling houden de componenten op hun plek en beschermen tegen stoten en stof.

Bekijk alle toebehoren

Referentie spoelendragers

Bij het optimaliseren van haar productie- en magazijnruimte stelt TBP vast dat er veel nuttige ruimte verloren gaat door de horizontale opslag van de SMD spoelen.

Bekijk referentie

Brochure

Onze documentatie: ESD veilige producten voor elektronica is beschikbaar in PDF.

Download brochure
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.