Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Schuim interieurs

Er zijn verschillende mogelijkheden die Engels biedt om kwetsbare onderdelen veilig te verpakken in schuim.

Productietechnieken schuiminterieur

Voor het vervaardigen van standaard schuiminterieurs of een schuiminterieur op maat in kleine tot middelgrote series maken wij gebruik van diverse technieken:

  • stansen 
  • waterstraalsnijden 
  • frezen 
  • contoursnijden 

Afhankelijk van de toepassing kiezen we de juiste techniek van het vervaardigen van het schuiminterieur.

Voorgestanste schuiminterieurs

Engels heeft standaard voorgestanste schuimblokken in het assortiment, ook wel plukschuim genoemd. Met dit plukschuim is voor plastic bakken of kunststof koffers zeer eenvoudig een passend interieur samen te stellen. Plukschuim is een handig en prijsgunstig alternatief voor maatwerkschuim.

De handigheid van een standaard schuimblok plukschuim zit 'm in het weghalen van de voorgestanste blokjes schuim. Net zoveel als dat nodig is en u een schuiminterieur op maat hebt gemaakt en uw product perfect past in de onze kunststof bakken of kunststof koffers.

plukschuim interieur

Maatwerk schuiminterieurs

Een groot voordeel voor onze klant is het vervaardigen van maatwerk interieurs. Deze maatwerk schuim interieurs maken wij op basis van aangeleverde 3D-modellen van het te verpakken product. Heeft u geen 3D-model voorhanden? Dan maken we een interieur op maat op basis van een model dat wij dan vervolgens geleverd krijgen. Met ons team ontvangt het beste advies, engineering en productie van uw maatwerk interieur.

voorgestansd maatwerk schuim

Grote oplages schuiminterieurs

Voor het vervaardigen van interieurs in grotere oplages kiezen we voor matrijs gevormd schuim. Een groot voordeel van deze techniek is dat er vormdelen met een complexe geometrie gerealiseerd kunnen worden. Voorbeelden van materialen bij matrijsgevormd schuim zijn EPP (geëxpandeerd polypropyleen) en EPS (geëxpandeerd polystyreen).

Toepassingen schuiminterieurs

transportkoffer meetapparatuurSchuiminterieurs passen we toe in al onze kunststof bakken, kunststof koffers en palletboxen

  • voor het transport van gevoelige apapratuur, zoals camera's of meetinstrumenten. Een voorbeeld is de transportkoffer die we voor de watermeters van Oasen hebben gemaakt.
  • als deel van een samenstelling. Schuimdelen kunnen prima gelijmd worden op kanaalplaten en worden toegepast als buffer of als afstandhouder.
  • in een demo kofffer of showcase met cursusmateriaal

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze mogelijkheden voor plukschuim of schuiminterieurs op maat? Neem gerust contact met ons op, onze collega's van de afdeling Verkoop staan voor u klaar.

Wij staan u graag te woord

Schuimplaten Standaard of Maatwerk

Het uitgebreide assortiment schuimplaten ten behoeve van het veilig vervoeren of opslaan van uw kwetsbare product of apparatuur.

Naar producten
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.